Ransomware-pirater har vind i sejlene: »Hvert eneste angreb accelererer deres udvikling«

26. oktober 2021 kl. 03:451
Ransomware-pirater har vind i sejlene: »Hvert eneste angreb accelererer deres udvikling«
Illustration: Piqsels.
Ransomwaregrupperne helmer ikke, før pengestrømmen stopper, vurderer Nick Biasini fra Talos, der dog tror, vi en dag får bugt med den stadig mere udbredte kriminalitetsform.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Tortuga. En ø i Caribien, der både i historisk og skønlitterær forstand er ensbetydende med pirater. Sørøvere, der i jagten på hurtig profit angreb sagesløse handelsfolk, og som opererede i karteller.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
28. oktober 2021 kl. 12:33

For ransomware-hackere er diverse kryptovaluta den bedste måde at få rede penge ud af deres illegale forretning.</p>
<p>»Hjulene drejer allerede, men meget meget langsomt. Vi skal nok lykkes, men det bliver ikke lige foreløbig. For så længe pengestrømmen flyder til de kriminelle, vil de blive ved med at lave nye værktøjer og bruge dem til at lave nye angreb,« vurderer Nick Biasini.

Luk for kryptovaluta ... så går problemet væk meget hurtigt. Hvis disse ransomware folk ikke nemt kan slippe afsted med pengene så er det så som så med incitamentet.

På den anden side: Måske gør de her ransomeware-hackere os en tjeneste (dyrt). De finder alle de huller der er i vores IT infrastruktur som alverdens snake-oil IT-security virksomheder ikke finder. For de her hackere giver ikke op så længe der er huller. Så længe der er huller så er der penge i "lortet". Og når vi har lukket de nemme huller så går de videre til de svære.

Det vil hjælpe os den dag vi kommer i en krigs- eller krisesituation hvor fjenden er en stat med bunker af stats-IT-hackere. Hvis bare det ikke var så dyrt ...