Ransomware-hackere stjæler rapporter fra amerikansk politi

Politiet i Washington DC er blevet hacket af en ransomware-gruppe. Illustration: Leodavidson via Wikipedia
En russisk-talende hackergruppe har stjålet følsomme oplysninger om informanter og efterforskningsrapporter fra politiet i Washington DC. Selvom politiet betaler en løsesum, er truslen fortsat stor, vurderer sikkerhedsekspert.

Politiet i Washington DC, USA, er ramt af et hackingangreb udført af gruppen Babuk, som truer med at offentliggøre følsom data om politiets informanter, hvis ikke myndigheder kontakter gruppen, inden der er gået tre dage.

Det skriver BBC.

Det er uvist, om den russisk-talende hackergruppe låste politiet ude af systemerne, imens angrebet fandt sted, men ifølge de kriminelle har man stjålet en omfattende mængde data fra politiets interne netværk.

Skærmbilleder, som Babuk har postet på nettet, viser, at gruppen har fået fat på oplysninger om andre kriminelle gruppers aktiviteter og politiets efterforskningsrapporter.

Læs også: Hackere afpresser Apple: Vil have 50 millioner dollars for stjålne produktplaner

Selvom politiet skulle vælge at betale en løsesum, vil truslen fortsat eksistere, mener James Smith, direktør for Bridewell Consulting, et britisk cybersikkerheds-konsulenthus:

»Med denne type af angreb, er dataen nok stjålet, allerede før den blev krypteret, og sandsynligheden for, at dataen vil blive solgt eller opbevaret af hackerne er meget stor,« siger han i en meddelelse til BBC.

Både politiet selv og FBI efterforsker sagen.

Tidligere på måneden angreb den samme hackergruppe basketballholdet Houston Rockets og stjal spillerkontrakter og dokumenter med økonomiske oplysninger. Men ifølge en talsperson for holdet, forhindrede it-sikkerheden hackerne i at installere ransomware i systemet.

Læs også: Kæmpe stigning i ransomware: 485 procent flere angreb i 2020

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere