Ransomware-banden Revil forsvinder fra nettet

Illustration: Hisam/Bigstock
Sites tilknyttet den cyberkriminelle bande Revil er forsvundet fra web og darknet. Det vides ikke hvad der ligger bag.

Hackergruppen Revil, der menes at stå bag angrebet på Bauhaus og svenske Coop samt mange andre firmaer verden over, er forsvundet både fra webbet og darknet som Tor.

Det skriver Bleeping Computer.

Læs også: Visma mobiliserede 200 teknikere for at redde 800 hackede Coop-butikker

Revil benytter mange sites i sin infrastruktur, til at forhandle pris med ofrene, sites til at opbevare lækkede data samt backend-systemer.

Det er ikke unormalt at Revil-sites forsvinder, men det er usædvanligt at alle sites forsvinder på en gang, skriver Bleeping Computer.

Et af de pågældende sites har også fået fjernet sin DNS-record, så navnet ikke kan slås op.

Ifølge ubekræftede rygter fra et russisk-sproget hackerforum, skulle de pågældende sites være fjernet efter en retskendelse var udstedt.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#7 Peter Stricker

Hvis man forbød at betale, ja så er det surt show for den der rammes

Ja, i nogle tilfælde endda så surt, at ofret vil stå med et uløseligt dilemma. Skal jeg lade min virksomhed lukke, til stor gene for ansatte, kreditorer m.m. Eller skal jeg bryde loven.

Ved nærmere eftertanke er dilemmaet nok ikke uløseligt.

Og hvorfor skulle vi sætte grænsen ved ransomware. Hvad med kidnapninger og pirateri.

  • 3
  • 0
#8 Jonas Monk

Jeg tror ikke du skal regne med at ransomware nogensinde forsvinder igen desværre.... Og at gøre cryptocurrency ulovligt vil ikke hjælpe noget fordi der vil altid være et sted hvor de vil tage godt imod cryptocurrencies til veksling af penge

Og det kan sagtens betale sig for store firmaer at betale fordi de vil miste langt flere penge i det stykke tid de står stille end i forhold til hvis de valgte at betale og somregel når de ikke betaler så leakes de en masse private dokumenter som de nok hellere ikke synes er så fedt jeg tror det er en svær beslutning for ham der nu end tager beslutning for om det skal betales eller ej Jeg tror personligt at det er svært at tale på deres vejne for det så nemt at side her og skrive hvad man synes de burde gøre når man ikke selv har et firma der er flere milliarder værd så at sige

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere