Ransomware-angreb udløser oste-mangel i Holland

1 kommentar.  Hop til debatten
Gouda ost
Illustration: Pierre-Yves Beaudouin via Wikipedia.
Et ransomwareangreb har bremset hollandske fødevarelastbiler, så nu mangler supermarkederne ost på hylderne. Man mener, at Exchange-hackere står bag angrebet.
15. april 2021 kl. 09:22
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I påsken blev et hollandsk fødevarelogistikfirma angrebet af ransomware-hackere, og nu er man ved at løbe tør for ost i landets supermarkeder.

Det skriver Threatpost.

Ifølge transportvirksomheden Bakker Logistiek, er man sandsynligvis blevet angrebet via en sårbarhed i en Microsoft Exchange-server. Selvom virksomheden har fået adgang til sine systemer igen, har hændelsen bremset lastbilerne, som leverer mad til hollandske supermarkeder.

»Vi kan levere mindre, men vi ender ikke med tomme hylder i butikkerne,« forsikrer Toon Verhoeven, direktør hos Bakker Logistiek, om.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Virksomheden er blot én ud af tusindvis af firmaer verden over, der er ramt af hacks via en sårbarhed i Microsofts mailsoftware - først fra den kinesiske statssponsorerede gruppe Hafnium efterfulgt af andre ondsindede hackere, der udnytter nogle af de bagdøre, gruppen har efterladt sig.

Så sent som i tirsdags annoncerede det amerikanske justitsministerium, at forbundspolitiet (FBI) har hacket sig ind i mailservere for at lukke nogle af Hafniums bagdøre. Virksomheder har dog selv ansvaret for at hente Microsofts opdatering, der lapper sårbarheden.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. april 2021 kl. 10:56

Det gør det lidt nemmere for alle os der bekymrer os om IT sikkerhed at have nogen "jordnære" eksempler, der bedre kan forklare hvorfor det er vigtigt :)