Ransomware-angreb udløser oste-mangel i Holland

Gouda er en Hollandsk ost. Illustration: Pierre-Yves Beaudouin via Wikipedia
Et ransomwareangreb har bremset hollandske fødevarelastbiler, så nu mangler supermarkederne ost på hylderne. Man mener, at Exchange-hackere står bag angrebet.

I påsken blev et hollandsk fødevarelogistikfirma angrebet af ransomware-hackere, og nu er man ved at løbe tør for ost i landets supermarkeder.

Det skriver Threatpost.

Ifølge transportvirksomheden Bakker Logistiek, er man sandsynligvis blevet angrebet via en sårbarhed i en Microsoft Exchange-server. Selvom virksomheden har fået adgang til sine systemer igen, har hændelsen bremset lastbilerne, som leverer mad til hollandske supermarkeder.

»Vi kan levere mindre, men vi ender ikke med tomme hylder i butikkerne,« forsikrer Toon Verhoeven, direktør hos Bakker Logistiek, om.

Læs også: Stilheden før Exchange-stormen: »Vi forventer, at danske virksomheder bliver angrebet inden for et par uger«

Virksomheden er blot én ud af tusindvis af firmaer verden over, der er ramt af hacks via en sårbarhed i Microsofts mailsoftware - først fra den kinesiske statssponsorerede gruppe Hafnium efterfulgt af andre ondsindede hackere, der udnytter nogle af de bagdøre, gruppen har efterladt sig.

Så sent som i tirsdags annoncerede det amerikanske justitsministerium, at forbundspolitiet (FBI) har hacket sig ind i mailservere for at lukke nogle af Hafniums bagdøre. Virksomheder har dog selv ansvaret for at hente Microsofts opdatering, der lapper sårbarheden.

Læs også: FBI hacker Exchange-servere for at fjerne Hafnium-bagdøre

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere