Randers kommer it-lortesystem til undsætning

Illustration: REDPIXEL.PL/Bigstock
Det skandaleramte husdyrgodkendelse.dk får hjælp fra uventet kant: Randers Kommune tilbyder nu GIS-hjælp til at beregne naboers lugtgener fra dyreekskrementer.

Der er hjælp på vej til Miljøstyrelsen, der slås med problemer med it-systemet husdyrgodkendelse.dk, der ud over fejl også betegnes som utidssvarende og mangelfuldt.

Det er Randers Kommune, der selv har taget initiativ til en udbygning af systemet, som de nu vil indlede et samarbejde med Miljøstyrelsen om, for at få systemet bredt ud over kommunens grænser.

Læs også: Miljøstyrelsen om fejlramt it-system: Gennemtestet som fejlfrit

»Der er og kommer en stor gevinst her i Randers Kommune. Men den helt store gevinst vil være, hvis der var tale om en landsdækkende løsning, for landbrugets konsulenter arbejder jo ikke kun i Randers Kommune. Vi har nu sendt en invitation til Miljøstyrelsen for at vise vores system frem og forhåbentlig give inspiration til forbedring af det fælles ansøgningssystem,« siger Lene Andersen på kommunens hjemmeside.

Det afgørende nye ved løsningen fra Randers er indarbejdningen af geografiske informationssystemer - såkaldte GIS.

Læs også: Ny offentlig it-stinker: Husdyrgodkendelse.dk fejlberegner gyllelugt

»Mange ting skal tjekkes i landbrugssager, og i Miljøstyrelsens system skal man tjekke én ting af gangen og det endda i flere forskellige systemer. Det gav ikke mening for os. Derfor samlede vi alle relevante informationer om arealer ét sted og byggede konfliktsøgningsmoduler, der tager højde for husdyrlovens krav til afstande og meget mere,« siger landinspektør Mie Mølbak i Randers Kommune.

Version2 har forsøgt at få en kommentar fra Miljøstyrelsen, men dette er endnu ikke lykkedes.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Henrik Nielsen

Jeg har tidligere læst her på siden og andre steder, og de der står bag servicen har ikke andet til overs for borgerne end ignorence og kold / blank afvisning.

  • Så fortjener man heller ikke bedre en overskrift, når man opfører sig således
  • 2
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere