Ramt af cyberangreb: Halvdelen bliver ramt igen inden for et år

Illustration: vchal, BigStock
Er man en gang blevet ramt af et målrettet cyberangreb, er der stor chance for, at du bliver ramt igen inden for et år. Det viser nye tal fra sikkerhedsfirmaet FireEyes kunder.

Er en virksomhed først blev udpeget som cyberskydeskive for cyberkriminelle, er risikoen for gentagelser stor.

Det viser nye tal fra sikkerhedsfirmaet Fireeye, der netop har udgivet sin årlige M-Trends rapport, der konkluderer ud fra Fireeyes efterforskninger i løbet af 2017.

Her kan man læse, at 49 procent af de Fireeye-kunder, der har været udsat for mindst et signifikant angreb, er blevet angrebet succesfuldt igen inden for et år af de samme angribere eller lignende grupper.

Fænomenet er mest udbredt i Asien, hvor over 90 procent bliver ramt af gentagne cyberangreb, mens det tal er 47 procent i Europa, Mellemøsten og Afrika.

Illustration: Fireeye

Læs også: Sikkerhedsfolk slår alarm: GDPR-nedlukning vil fjerne nøglekilde til efterforskning

Det er især højteknologiske virksomheder, televirksomheder og uddannelsesinstitutioner, der bliver udsat for gentagne angreb, og antallet af ofre, der bliver udsat for gentagne angreb, er voksende.

I en tilsvarende M-Trends-rapport fra 2013 var det kun lidt over hver tredje, der blev udsat for gentagne angreb, mens det tal nu er oppe på over 50 procent.

Når man kigger på det samlede antal cyberangreb, er det fortsat finanssektoren, der er skydeskive for flest angreb, men de er ikke på samme måde udsat for gentagne angreb fra de samme cyberkriminelle, ligesom højteknologiske virksomheder og teleselskaber oplever det.

2,5 måned langsommere i Europa

Mens Europa, Mellemøsten og Afrika ikke bliver udsat for lige så mange gentagne angreb som i Asien, så tager det organisationer i de regioner 175 dage at opdage et angreb i 2017 sammenlignet med 101 dage på globalt plan.

Det betyder, at europæiske virksomheder er 2,5 måned langsommere til at reagere på trusler og angreb end det globale gennemsnit.

Læs også: Enkle værktøjer hjælper kriminelle i gemmeleg med politiet i cyberspace

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere