RAM-priser på himmelflugt efter eksplosion og brand i fabrik

En brand på en kinesisk fabrik har stoppet 30 procent af verdens RAM-produktion. Priserne er steget op mod 20 procent.

I går onsdag opstod der en brand på den kinesiske fabrik Hynix FABs, der står for 30 procent af verdens samlede RAM-produktion. Branden blev angiveligt udløst af en kemisk eksplosion og forventes at påvirke RAM-priserne på verdensplan, skriver KitGuru.

Branden har påvirket omkring halvdelen af Hynix FABs produktion, men ingen personer skulle være kommet til skade.

Virksomheden selv forsøger at mane medierne til ro og fortæller, at den materialle skade skulle være minimal. Derfor forventer virksomheden, at man vil kunne genoptage den fulde produktion i løbet af “kort tid” - uden dog at komme nærmere ind på hvornår.

På trods af virksomhedens udmeldinger forventes priserne på RAM stadig at stige. Allerede en time efter branden brød ud steg prisen med 10 procent, og ifølge DRAMexchange er priserne i skrivende stund steget mellem 11 og 19 procent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Ole Nikolaisen

Det vil være interessant at se, hvilke konsekvenser det får, at 30 procent af verdens RAM-produktion stopper og, hvor længe dette varer. Der er allerede signaler om at pristigningen på RAM,indtil videre, nærmer sig 20 procent. Endnu mere interessant end selve prisstigning er det måske, hvilke konsekvenser det kan få for dem, der anvender RAM i egen produktion og måske de, der er mellemhandlere. Fordi, kan de overhovedet få det de skal bruge, så de kan levere det, de lever af og har lovet? Når 30 procent af den samlede produktion på verdensplan i en p.t. ukendt periode er elimineret, kan man sætte spørgsmålstegn ved, om der findes alternative leverandører, eller er der nu så stort pres på deres lagre og produktion, at der ingen hjælp er at hente? Erstatningskrav virker i dette tilfælde ikke umiddelbart som en risiko, men driftstab/tab af dækningsbidrag og meromkostninger er en oplagt risiko at vurdere på. Rigtig mange danske virksomheder overser den fulde risiko for leverandørdriftstab, som jo fx. også kan omfatte leverance af el, tele- og internetforbindelse,fx som følge afbrud på distributionsnettet. Afhængighed af leverandører bør i mange virksomheder,være et vigtigt element i deres risikostyring og forsikringpolitik og -løsning. Nogle virksomheder har en Leverandør-/aftagerdriftstabsforsikring,som er en standarddækning, de automatisk får i nogle forsikringsselskaber. Men den dækning er for mange virksomheder alt for begrænset til at kunne dække relevante behov. Så kig lige i policerne og tag en snak med forsikringsselskabet eller jeres rådgiver. De rigtige muligheder findes.

  • 0
  • 0
#2 Ole Munk Riberholt

Som der står i præcis de kilder som ver2 bruger så er det Hynix som firma der ialt står for ca. 30% af verdens DRAM produktion, men fab 1 og 2 udgør kun halvdelen af deres kapacitet, så det er max 15% af verdens DRAM produktion der mangler.

Men der er måske en journalist der håber at sælge noget let brugt ram dyrt? ;)

Seneste nyt er at der ikke er sket noget med produktionslinjerne. http://www.reuters.com/article/2013/09/04/us-hynix-suspension-idUSBRE983...

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere