Radioheads jubilæumsbånd gemmer på et 30 linjers program til ZX Spectrum

13. juli 2017 kl. 14:001
Selvfølgelig har Radiohead udgivet en 20 års-jubilæumsudgave af Ok Computer på kassettebånd, men lidt mindre åbenlyst er det, at båndet gemmer på 30 linjers kode.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Hvis man er virkelig hardcore Radiohead-fan, så har man måske været fristet af bandets 20 års-jubilæumsudgivelse af albummet Ok Computer, hvor man med i pakken får et kassettebånd med demooptagelser og lydklip. Inklusiv et klip med computerlyde, der varer cirka to minutter.

Men ifølge Ars Technica er der ikke blot tale om tilfældige computerlyde. En fan kørte lyden gennem et filter og indlæste den i en ZX Spectrum-emulator.

Her viste der sig at være tale om cirka 30 linjers kode, som udskriver en hilsen fra bandet og viser nogle flimrende farver og afspiller nogle lyde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Koden indeholder også nogle udkommenterede linjer, der muligvis er en hilsen til et tidligere medlem af Pink Floyd, som eksperimenterede med psykedeliske lyde. Ok Computer markerede netop et punkt, hvor Radiohead begyndte at bruge andre elektroniske lyde i deres musik.

ZX Spectrum var én af de populære hjemmecomputere i begyndelsen af 1980'erne, hvor den konkurrerende med computere fra især Commodore og Amstrad.

Version2 har tidligere skrevet om ZX Spectrums danske historie:

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. juli 2017 kl. 11:41

Det er da nørdhumor på højt plan. :-)