Radioheads jubilæumsbånd gemmer på et 30 linjers program til ZX Spectrum

Selvfølgelig har Radiohead udgivet en 20 års-jubilæumsudgave af Ok Computer på kassettebånd, men lidt mindre åbenlyst er det, at båndet gemmer på 30 linjers kode.

Hvis man er virkelig hardcore Radiohead-fan, så har man måske været fristet af bandets 20 års-jubilæumsudgivelse af albummet Ok Computer, hvor man med i pakken får et kassettebånd med demooptagelser og lydklip. Inklusiv et klip med computerlyde, der varer cirka to minutter.

Men ifølge Ars Technica er der ikke blot tale om tilfældige computerlyde. En fan kørte lyden gennem et filter og indlæste den i en ZX Spectrum-emulator.

Her viste der sig at være tale om cirka 30 linjers kode, som udskriver en hilsen fra bandet og viser nogle flimrende farver og afspiller nogle lyde.

Koden indeholder også nogle udkommenterede linjer, der muligvis er en hilsen til et tidligere medlem af Pink Floyd, som eksperimenterede med psykedeliske lyde. Ok Computer markerede netop et punkt, hvor Radiohead begyndte at bruge andre elektroniske lyde i deres musik.

ZX Spectrum var én af de populære hjemmecomputere i begyndelsen af 1980'erne, hvor den konkurrerende med computere fra især Commodore og Amstrad.

Version2 har tidligere skrevet om ZX Spectrums danske historie:

Læs også: Da vi bragte Sinclair til Danmark

Læs også: En killerapplikation i sort plastik: ZX81

Læs også: Succes i alle regnbuens farver: Spectrum

Læs også: Dobbelt knock-out lukkede ZX-land

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere