Der bliver ikke sat nogen ny efterforskning i gang af Hillary Clintons brug af en privat e-mail-server, når Donald Trump indtager Det Hvide Hus. Det oplyser den kommende præsidents nære rådgiver Kellyanne Conway til den amerikanske tv-station MSNBC.
»Når den kommende præsident siger, allerede inden han er taget i ed, at han ikke vil forfølge denne sag, sender det et meget stærkt budskab,« siger Conway i interviewet.
»Jeg tror, Hillary Clinton stadig må se i øjnene, at et flertal af amerikanerne ikke finder hende ærlig eller troværdig, men hvis Donald Trump kan hjælpe hende med at hele, så er det måske en god ting,« lyder det fra rådgiveren.
Dermed ser det ud til, at et af hans løfter fra valgkampen ikke bliver forfulgt. Her truede Trump gentagne gange med, at han vil lade en særlig anklager granske Clintons brug af en privat e-mail-server, da hun var udenrigsminister, ligesom han ikke var sen til at påpege, hvor alvorligt han tog sagen.
Under den anden direkte debat mellem de to daværende kandidater sagde han direkte, at han ville smide Hillary Clinton i fængsel, hvis han vandt magten. Men nu ser det ud til, at Trump vil give Clinton ro.
Under et møde med journalister og redaktører på New York Times skal han ligeledes have sagt, at han ikke ønsker at skade Clinton-parret.
»Det er ikke noget, jeg føler meget stærkt for,« lød det fra Trump ifølge tweets fra avisens journalister.
»Jeg tror, at det vil være meget, meget splittende for landet,« tilføjer han om en mulig retsforfølgelse af Hillary og Bill Clinton.
Under det store 60 Minutes-interview med den kommende præsident i sidste uge overraskede Trump med en meget blødere retorik end vanligt, når det drejede sig om Clintons e-mail-sag.
Alt tyder altså, modsat tidligere, på, at han har besluttet sig for at lade sagen ligge.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.