Rådet for Digital Sikkerhed: Google har svigtet at passe på brugerdata fra Google+

Illustration: MI grafik
Google burde også have orienteret de nationale datasikkerhedstilsyn i Europa, da sårbarheden med Google+ blev opdaget - som det fremgår af loven.

Formanden for Rådet for Digital Sikkerhed kritiserer nu over for DR Google efter afsløring af bruddet på persondatasikkerheden i Google+ som blev holdt hemmeligt siden marts i år. Datalækket har betydet, at 500.000 Google+-brugeres personoplysninger ved en fejl lå tilgængeligt for tredjepartsudviklere.

»Det er ikke hensigtsmæssigt, at de eksterne parter har adgang til brugernes oplysninger på Google+, uden at der er kontrol af, hvad de gør med brugernes data. Man risikerer, at de tager dataen til sig og bruger den til andre formål, såsom at sælge dem, til skade for brugerne på tjenesten,« siger han til DR.

Ifølge europæisk lovgivning skal man kontrollere medarbejderes gøren og laden med personlige oplysninger.

Derfor mener Henning Mortensen, at Googles manglende kontrol og logning kan være ulovlig.

»Der er tegn på, at der er nogle ulovlige forhold i forbindelse med den manglende kontrol af eksterne teknikere,« siger han til DR.

De store mængder data kan anvendes til at skabe en psykologisk profil af brugerne. Man kan eksempelvis finde ud af hvor folk bor henne, og hvad de har af interesser. Det kan blandt andet bruges til at sende bestemt reklamemateriale og fastslå, hvordan brugerne kan påvirkes politisk.

Formanden mener også, at det er kritisabelt at Google har afvist at melde sagen hverken til brugerne eller nationale datasikkerhedstilsyn i Europa.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere