Python er verdens hurtigst voksende sprog

Fremtiden tegner lys for det dynamiske sprog.

Ifølge kode-sitet Stack Exchange er programmeringssproget Python nu det hurtigst voksende. Det er især udpræget i de rige lande, men billedet gælder hele verden.

På Stack Exchange kan programmører stille spørgsmål og få svar fra hinanden, og det er disse data, som sitet bruger til at underbygge sin påstand.

»Vi har data på spørgsmål, som går tilbage til slutningen af 2011, og i denne periode kan vi se på væksten i Python i forhold til fem andre store programmeringssprog,« skriver Stack Exchange i et blogindlæg.

Det fremgår af sitets tal, at mens Java og Javascript har ligget nogenlunde stabilt i toppen, så har Python spænet frem i de seneste seks år.

Sitet giver også et bud på, hvordan tendensen kan se ud i en fremskrivning i de rige lande. Det sker med udgangspunkt i en statistisk model, der hedder STL (Seasonal and Trend decomposition using Loess.)

Den model spår en udbredelse på mellem 12,5 og 20 procent i midten af 2019.

Tendensen er den samme, hvis alle lande tages med. Her ligger Python dog stadig langt under Java og Javascript.

Blandt årsagerne til væksten gætter Stack Exchange på, at sprogets anvendelsesmuligheder til videnskabelige og numeriske opgaver gør det populært midt i en data-tid.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Martin Sørensen

Prevalensen af spørgsmål om Python er udover ubredelsen vel også en funktion af hvor kompliceret det er at bruge? Det er vel ikke nødvendigvis godt hvis det høje antal diskussioner omkring Python kan forklares ud fra at folk ikke kan hitte ud af det og er nødt til at spørge?

På et eller andet tidspunkt vil mængden af nye posts på SE vel også flade ud efterhånden som emnerne bliver afdækket. Når jeg selv har spørgsmål til et eller andet er det sjældent at der ikke allerede er et indlæg på SE der netop passer på mit problem.

 • 0
 • 0
#2 Peter Hansen

vel også en funktion af hvor kompliceret det er at bruge? Det er vel ikke nødvendigvis godt hvis det høje antal diskussioner omkring Python kan forklares ud fra at folk ikke kan hitte ud af det og er nødt til at spørge?

I lyset af hvor få linjer et program som hovedregel fylder, når det skrives i Python sammenlignet med C++ og Java, så tror jeg ikke på, de mange SE-spørgsmål kan affærdiges med, at folk synes, sproget er vanvittigt svært at beherske.

Er det eksempelvis ikke fantastisk, at man i Python kan generere en dokumenteret REST-webservice på så få linjer som i det nedenstående?

import hug 
  
@hug.get('/happy_birthday', examples="name=HUG&age=1") 
def happy_birthday(name: hug.types.text, age: hug.types.number): 
   return "Happy {0} Birthday {1}!".format(name, age)
 • 1
 • 0
#3 Peter Christiansen

Nu er hug et bibliotek som ikke er standard i python, så påstanden om at python er let fordi der er skrevet et bibliotek til let at lave et RESTfull api, er lidt far fetched.

At der er et godt community er et plus, men det gør ikke selve sproget mere eller mindre let.

 • 1
 • 1
#4 Thue Kristensen

Jeg sidder og skriver et program til at tilgå en WSDL-SOAP tjeneste i Java (sprog påkrævet). Det bliver på cirka 100 linjer. Jeg har fundet et eksempel på nettet, skrevet i Python, som gør det på 3 linjer.

Så er det selvfølgelig ikke type-sikker som i Java, men det viser stadig forskellen. Nogle gange skal det bare være hurtigt at skrive.

 • 3
 • 0
#5 Peter Hansen

Nu er hug et bibliotek som ikke er standard i python, så påstanden om at python er let fordi der er skrevet et bibliotek til let at lave et RESTfull api, er lidt far fetched.

Det er jeg overhovedet ikke enig i. Jeg mener tværtimod, at du misser hele pointen ved at fokusere blindt på syntaksen i sproget.

Selvfølgelig betyder syntaksen i sproget noget, men for en nybegynder, der overvejer hvilket sprog, han skal kaste sig over, så betyder det da mindst lige så meget, at der er en million sindssygt kraftfulde biblioteker, som han bare kan trække på, så han ikke skal begynde helt forfra og skrive 100+ linjer for at lave REST-api'er eksempelvis. Eller læse/skrive til SQL-databaser osv osv.

fordi der er skrevet et bibliotek

Der er ikke skrevet ét bibliotek. Der er skrevet en million biblioteker. Og de er allesammen gratis. Og du kan installere dem ved at skrive "pip install bibliotek" og herefter "import bibliotek".

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere