Python slår C++ og er nummer tre på popularitetsindeks
For første gang nogensinde ligger Python på tredjepladsen på det klassiske popularitetsbarometer Tiobe, der har målt programmeringssprogs popularitet tilbage fra 1990'erne. I starten af 00'erne dukkede Python op blandt barometerets top 10, og siden da er det gået støt opad. Det er C++, der må lade pladsen til Python.
Tiobe-indekset peger på, at Python ofte er det første valg på universiteter, for alle slags fag hvor der er behov for programmering, og nu er sproget på vej til erobre industrien. Pythons styrker er at det er nemt at lære, installere og afvikle.
Python har fået vind i sejlene de sidste par år, hvor især sprogets biblioteker til videnskabelige, statistiske og numeriske beregninger har fundet stor popularitet. I den forbindelse fungerer Python som et nemt sprog, der orkestrerer de underliggende og ofte højtydende moduler skrevet i C.
Sproget er tidligere udnævnt til både programmørernes favorit og det hurtigst voksende sprog.
Såkaldte 'notebooks', der kombinerer kode, data, visualisering og tekst i et dokument, via Python-distributionen Jupyter, er et andet element, der sælger billetter. Her er formålet at understøtte datavidenskab og videnskabelig programmering.
Herhjemme er sproget også valget hos DTU Fysik, som har udviklet sine egne Python-biblioteker, der skal afvikles på en klynge-supercomputer.
Pythons opfinder, Guido van Rossum, skabte sproget over en juleferie i 1989. I juli i år forlod han rollen som styrmand på sproget, og smækkede med døren over hvad han oplevede som foragt for hans beslutninger. En anden årsag for abdiceringen var problemer med helbredet, nævnte han den gang.
Senest 1. oktober skal der fremsættes forslag til en ny styringsmodel og en af kandidaterne skal findes ved valg den 1. december. 1. januar vælges en eller flere nye ledere af Pythons udvikling.
