Python er på vej til browseren via Webassembly

Illustration: Martin Valigursky / Bigstock
Verdens mest poplære sprog kan nu anvendes i en browser.

CPython, som er den officielle udgave sproget, skrevet i C, kan nu i en tidlig version benyttes i en webbrowser, med Webassembly-teknologien.

Det skriver The Register.

I spidsen for projektet står udvikleren Ethan Smith, der har fået hjælp fra Python-kernudvikleren Christian Heimes.

»Det nye projekt, som Christian Heimes og jeg arbejder på, har et mål om at gøre internettet til en understøttet platform for CPython, ligesom Windows eller MacOS,« udtaler Ethan Smith til The Register.

»Mit håb er, at det vil gøre det muligt for et bredere økosystem af Python-udviklere at målrette deres programmer til internettet, og giver mulighed for lettere integration med eksisterende Python-værktøjer og -processer.«

Projektet benytter compileren Emscripten, som via compileren LLVM kan oversætte C og C++ til Webassembly-kode. Samme fremgangsmåde har firmaet Adobe benyttet til at skabe en betaversion af Photoshop i browseren.

Læs også: Photoshop er kommet til browseren

Microsoft er langt fremme med Webassembly-teknologien i forhold til egne sprog. Open source-frameworket Blazor gør det muligt at udvikle programmer, der kører i en browser, med sproget C# og .Net, og har været på banen i en række år.

Læs også: Nu kommer C# i browseren til forretnings-apps

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere