Python-grundlægger siger farvel og tak

1 kommentar.  Hop til debatten
Python-grundlægger siger farvel og tak
Illustration: Dan Stroud.
Pythons opfinder, Guido van Rossum, forlader rollen som styrmand på sproget. Hvordan styringen skal se ud i fremtiden, er uvist.
13. juli 2018 kl. 09:07
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Pythons opfinder, Guido van Rossum, har fået nok. Han er træt og trækker sig tilbage fra udviklingen af sproget, der i mange målinger er et af de mest populære i verden lige nu.

På udviklernes mailingliste skrev han i går:

»Nu da PEP 572 er færdig, vil jeg aldrig mere kæmpe så hårdt for en PEP og finde ud af, at så mange mennesker foragter mine beslutninger.«

Han forsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Jeg vil fjerne mig helt fra beslutningsprocessen. Jeg vil stadig være der et stykke tid endnu som en almindelig kerneudvikler, og jeg vil stadig være til rådighed i forbindelse med mentorarbejde. Men dybest set giver jeg mig selv en permanent ferie fra at være sprogets 'diktator for livstid', og I vil alle være på egen hånd fremover.«

Det kommer alligevel til at ske på et eller andet tidspunkt, skriver Guido van Rossum, der også nævner, at han har problemer med helbredet.

Han vil ikke udpege en efterfølger i rollen som 'diktator for livstid', men lader styringen af sproget være op til kerneudviklerne.

»Så hvad har I tænkt jer at gøre?« spørger han dramatisk.

»Skabe et demokrati? Anarki? Et diktatur? En føderation?«

Han bekymrer sig ikke om de daglige beslutninger, som sprogets skabere foretager sig.

»Det er meget sjældent, at jeg bliver bedt om min mening, og som regel er det ikke særlig vigtigt.«

De vigtigste beslutninger fremover bliver, hvordan forslag til forandringer i sproget - Python Enhancement Proposals (PEP) - skal besluttes, og hvordan nye kernemedlemmer indrulleres i arbejdet.

»Vi kan muligvis opskrive processer for disse ting som PEP'er (måske vil disse PEP'er danne en slags forfatning). Men humlen er: Jeg vil lade jer (de nuværende udviklere) selv finde ud af det.«

Guido van Rossum skabte Python over en juleferie i 1989.

1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. juli 2018 kl. 21:14

Synd der ikke findes en medalje der passer på Guidos brystkasse. Han fortjener den!