'PUBG'-skaber vil sætte open source-metaverse i verden

11. oktober 2022 kl. 10:332
'PUBG'-skaber vil sætte open source-metaverse i verden
'PUBG' er en forløber for det populære battle royale-spil 'Fortnite'.
Open source-verden på størrelse med Jorden skal gøres mulig med ny spilmotor, der bygger på machine learning.
Artiklen er ældre end 30 dage

Skaberen af det skelsættende spil 'PUBG' (PlayerUnknown's Battlegrounds), Brendan Greene, vil skabe et metavers med navnet Artemis. Det skriver avisen Washington Post.

Brendan Greene har løftet sløret for nye detaljer i projektet i et nyhedsbrev.

I 2019 annoncerede udvikleren et nyt projekt efter at have sagt farvel til PUBG-holdet: Der var tale om et open-world overlevelsesspil på et kæmpestort 40 kvadratkilometer stort kort, under titlen 'Prologue.'

I nyhedsbrevet fortæller Brendan Greene, at Prologue skal fungerer som en teknisk demo for Artemis, der skal blive en virtuel sandkasse på størrelse med Jorden.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I modsætning til Facebooks Metaverse er Artemis i Brendan Greenes vision en verden, der ejes og deles af alle.

Han har grundlagt spilstudiet PlayerUnknown Productions, som er hjemmehørende i Amsterdam. Brendan Greene fortæller til nyhedsbrevet, at der blandt de ansatte er atomfysikere og matematikere, samt at Artemis ikke rigtig er et spil i traditionel forstand. Han beskriver det som en decentraliseret interaktiv verden, hvor indbyggerne frit kan gøre eller spille hvad de vil.

PlayerUnknown Productions er i færd med at bygge en spilmotor, Melba, der vil blive understøttet af machine learning, som der kræves for at realisere de store ambitioner.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
11. oktober 2022 kl. 12:45

Så mange spørgsmål.

Hvordan adskiller det her fra Horizon worlds, VRChat, Bonelab, RecRoom, (Second life) m.fl.? Hvad er den økonomiske model, hvordan tjener man penge på at hoste en del af den her verden? Eller er det bare lidt ligesom ovenstående metaverser, men hvor kildekoden bare er tilgængelig, men driften stadig centraliseret? Hvordan tjener man penge på at bygge noget i den verden, som andre kan lide?

Interviewet er ret interessant og giver nogle af svarene. Men ikke dem alle.https://hitpoints.substack.com/p/149-unknown-territoryBlockchain og NFC er svaret på mindst et af dem.

Det, jeg kan sige, er hvordan det med AI og ML kommer ind. Hvis man vil lave en verden af størrelse svarende til jordkloden, så har man brug for computere til hjælp. Og man kan ikke bare lave noget simpelt som et Minecraft-seed. Der skal rigtig meget variation og komplekse byggerier til, hvis det skal være interessant. Så computerne må ud og se på spændende ting i den virkelige verden, såvel som hvad mennesker har bygget i andre spil. Interessant om det kan give et juridisk copyright-spil hen ad vejen.

Spændende bliver det.

2
11. oktober 2022 kl. 13:26

Man stater vel med lyset ?