Protestgruppe til kamp for netneutralitet i USA

8. maj 2014 kl. 08:35
Det amerikanske teleagentur Federal Communication Commission vil åbne op for såkaldte betalingsmotorveje for bredbånd, hvilket skaber bekymringer om netneutralitetens død og et to-lags internet.
Artiklen er ældre end 30 dage

Lige nu tager forgreninger af Occupy-bevægelsen plads foran det amerikanske teleagentur Federal Communication Commission (FCC) i Washington, da det barsler med planer om nye regler for internettet, der skal gøre det muligt for internetudbydere at sælge specielle motorvejsforbindelser til de store onlinetjenester.

Ifølge demonstranterne vil det skabe et to-lags internet, der vil slå netneutraliteten ihjel og give store virksomheder magten med internettet. Demonstranterne har tænkt at slå lejr helt frem til den 15. maj, hvor FCC forventes at fremlægge den nye plan. Bannere med teksten “red internettet” er allerede foldet ud, og demonstranterne får også opbakning fra store teknologivirksomheder.

Det skriver The Guardian.

Både Google, Facebook og Amazon har allerede skrevet under på et brev til FCC, hvori de advarer mod at diskriminere på nettet og gøre forskel på brugerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»FCC må tage de fornødne skridt for at sikre, at internettet forbliver en åben platform for tale og handel,« står der i brevet.

Princippet om netneutralitet handler om at give alle lige adgang til internettet og dets ressourcer, men kritikken går på, at internetudbyderne vil blive tildelt unødigt meget magt, fordi det nu skal give dem mulighed for at forhandle individuelle økonomiske aftaler på plads med internetfirmaer- og tjenester til gengæld for båndbredde. Det vil altså skævvride kontrollen med nettet.

FCC afviser bekymringerne, og understreger, at nettet vil være lige så frit som før.

Dog skulle blandt andet Netflix allerede være i gang med at forhandle om en såkaldt motorvejsforbindelse med en internetudbyder.

Mere end en million mennesker har allerede skrevet under på en underskriftindsamling mod de nye regler.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger