Protestbevægelse i Sudan er taget offline

Illustration: Bennian / BigStock
Sudans militærjunta har blokeret for al internettrafik i et forsøg på at kvæle oprør, protester og beretninger om militære overgreb.

Sudans militærråd har beordret landets mobile internet og stort set alle landlinjer lukket. De begrunder lukningen af internettet med, at det er »nødvendigt af hensyn til den nationale sikkerhed«, idet demonstranter vil »bruge internettet til at planlægge et kup«.

Det skriver Jyllands-Posten.

Internettet har været nede i det afrikanske land siden 3. juni. Da blev Sudans militærjunta træt af protester, og det sudanesiske militær gennemførte et blodigt angreb på demonstranter, der kostede mindst 124 demonstranter livet. Efterfølgende har militæret lukket ned for landets internet for at forhindre demonstranter i at organisere nye protester.

Ifølge demonstranterne og Sudans Konferenceparti skyldet nedlukningen ikke frygt for et kup, men i højere grad at man ønsker at hemmeligholde de overgreb, militæret har begået mod demonstranterne.

»Internetblokaden har gjort det ekstremt udfordrende for os at organisere revolutionen, fordi vi ikke længere kan kommunikere via de sociale medier. De var de vigtigste og mest effektive værktøjer til at koordinere og mobilisere folk. Nu er telefonerne blevet vores eneste livline, men de bliver aflyttet og afbrudt,« siger Omar al-Bakir, lederen af Sudans Konferenceparti, til Jyllands-Posten.

I stedet må demonstranterne nu nøjes med at organisere sig via sms-beskeder og mund-til-mund metoden. Desuden samles demonstranter efter mørkets frembrud og organiserer nye demonstrationer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere