Prosa varsler sympatistrejke på Statens It

Illustration: Philip Davali
It-ansatte i PROSA vil også være en del af den måske kommende storkonflikt, også selvom det er HK, der har overenskomsten på Statens It.

It-fagforeningen PROSA har varslet sympatistrejke på Statens It, så fagforeningens medlemmer, der arbejder hos Statens It vil altså ikke gå på arbejde, hvis storkonflikten bliver aktuel.

Sympatikonflikten kan træde i kraft den 23. april og er sat i værk, fordi der ikke er udsigt til en aftale om fornyelse af de offentlige overenskomster.

Morten Rønne, forbundssekretær i PROSA uddyber sympatikonfliktens årsager i en pressemeddelelse:

»PROSAs medlemmer står har valgt aktivt at kæmpe i sympati med resten af de offentlige ansatte. Vi står stærkest, når vi holder sammen og kæmper side om side – og det er vigtigt nu – det er nemlig velfærdssamfundet vi slås for og prøver at forsvare mod regeringens angreb på vores løn- og arbejdsvilkår.«

It-professionelle i staten har en valgmulighed. Staten har nemlig både overenskomst med HK og PROSA. Inden for det enkelte område er det så den organisation, der har flest medlemmer, der har overenskomsten. Det betyder så også, at der indimellem er mange organiserede it-folk, som ikke er medlem af den organisation, der har overenskomsten. Det gælder også på Staten It.

På det statslige område er Statens It og Styrelsen for Læring og IT blandt andet udtaget til konflikt, mens it-afdelingerne i regionerne også er omfattet på det regionale område.

Læs også: Region Sjælland: »Sundhedsplatformen vil fungere mere stabilt under en storkonflikt«

»PROSA’s medlemmer har præcis samme interesse i, at overenskomsten faktisk sikrer og forbedrer reallønnen, at ingen – heller ikke landets undervisere – skal have arbejdstid via lov i stedet for via aftale, og at staten skal holde fingrene væk fra den betalte frokost. Derfor er det vigtigt, sejt og naturligt at vores aktive medlemmer slås side om side med deres kollegaer for de dybt retfærdige krav, som vi som offentligt ansatte har i konflikten,« siger Morten Rønne.

PROSA har så mange medlemmer på Statens It, at det vil svække konflikten, hvis PROSAS medlemmer ikke er med. Derfor har medlemmerne på Statens It vedtaget en sympatistrejke for alle medlemmer på arbejdspladsen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere