Prosa varsler strejke fra 28. februar i CSC-konflikt

11. februar 2011 kl. 14:00
Prosa varsler strejke fra 28. februar i CSC-konflikt
Illustration: Jesper Kildebogaard.
Fagforbundet Prosa har nu udsendt strejkevarsel i konflikten med it-leverandøren CSC. Det betyder, at yderligere 40 mand kan nedlægge arbejdet fra den 28. februar, medmindre parterne finder en løsning.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

It-fagforeningen Prosa har nu varslet strejke fra den 28. februar i den verserende konflikt med it-leverandøren CSC, hvor 120 Prosa-medlemmer blev lockoutet onsdag den 9. februar.

Strejkevarslet fra Prosa er det andet varsel, og dermed vil der blive tale om strejke, medmindre de to parter når frem til en løsning inden da. Ifølge næstformand i Prosa, Hanne Lykke Jespersen, foregår der lige nu ingen forhandlinger med CSC.

Med strejkevarslet vil Prosa forsøge at tvinge CSC tilbage til forhandlingsbordet, selvom de to parter nu har strides om en ny overenskomst i mere end et år.

»Vi gør det i håb om at afslutte konflikten og få CSC til forhandlingsbordet og finde en løsning,« siger Hanne Lykke Jespersen til Version2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Strejkevarslet omfatter blot 40 medlemmer af Prosa, som ikke er blandt de medlemmer, som CSC har lockoutet. De 40 medlemmer er til gengæld udvalgt, så strejken bliver mest effektiv med færrest mulige medarbejdere.

»Vi har villet lave det mindst mulige strejkevarsel. Det kunne have været meget større, men vi ville ramme mest præcist med færrest mulige medarbejdere. Ingen vil have en større konflikt. Det er også billigst for os, at der er få, men rammer mest præcist,« siger Hanne Lykke Jespersen.

Ifølge Prosa har fagforeningen opbakning til konflikten fra de øvrige faglige organisationer for at sikre, at der ikke er andre organisationers medlemmer, som tager konfliktramt arbejde.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger