Prosa i skarp kritik af regeringens nye sikkerhedspakke

Illustration: Keld Norman, Privatfoto
Regeringens forslag til en sikkerhedspakke, hvor politiet får redskaberne til massiv overvågning af borgerne, møder stor kritik fra it-fagforeningen.

Fri adgang for politiet til samtlige overvågningskameraer i Danmark vil få store konsekvenser for de danske borgere og gå på kompromis med danskernes frihed, retssikkerhed og tryghed.

Det vurderer it-fagforeningen Prosa i en pressemeddelelse.

Politiet kan få frit slag til at anvende alle offentlige og private danske overvågningskameraer i forbindelse med efterforskning, hvis regeringens forslag til en sikkerhedspakke bliver vedtaget.

Og udover at gå på kompromis med danskernes rettigheder vurderer Prosa, at politiets frie anvendelse af samtlige overvågningskameraer kan føre til uoverskuelige mængder data, og det kan blive en fejlfyldt process at skulle håndtere de voldsomme mængder data.

»Som vi har set med teledataskandalen herhjemme, kan anvendelsen af uoverskuelige mængder af overvågningsdata føre til store fejltagelser – såsom domfældelse af uskyldige, og at skyldige går fri,« siger Niels Bertelsen, der er formand for Prosa.

Læs også: Chef for Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod øget overvågning: »Vi er jo ikke en bananrepublik«

Ifølge Prosa findes der ikke evidens for, at denne type overvågning resulterer i mindre kriminalitet eller større tryghed blandt borgerne.

Tværtimod mener Prosa, at eventuel øget overvågning fra politiets side kan have den omvendte effekt og gøre folk utrygge.

Læs også: Rigspolitiet overhørte mindst ti advarsler om fejl i teledata

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Knud Larsen

Politi overvågning er bedst kendt som pengemaskiner som f.eks. overvågning af hastigheder på steder, hvor det er alt for tilfældigt og lavt sat. Og Da retssikkerheden samtidig er helt sat ud af spillet: citat fra Byretten vedr. bøde forlæg uden noget bevis fra Politiet: "Retsplejeloven gælder kun for civil sager"??? "Retten gør opmærksom på, at de §§, du har henvist til, vedrører civile sager." De anførte paragrafer er: §268, 354, 353, og 258. Da byretten således blåstempler alt fra politiet må sådanne tiltag kraftigt frarådes.

  • 6
  • 6
Log ind eller Opret konto for at kommentere