Prosa: Reallønnen er faldet for mange it-folk trods lønstigninger

15. maj kl. 10:161
Prosa: Reallønnen er faldet for mange it-folk trods lønstigninger
Illustration: Prosa.
»De it-professionelle skal dog være smerteligt bevidste om, at inflationen spiser af både løn og lønstigning, og det kan de it-professionelle så hente hjem ved individuelle lønforhandlinger eller andre typer af goder,« lyder det fra Prosa.

Nye tal fra Prosas lønstatistik viser, at it-professionelles løn i løbet af 2023 er steget med 4,5 procent. Til sammenligning er lønmodtageres løn generelt på arbejdsmarkedet steget med 3,4 procent.

Det skriver Prosa i en pressemeddelelse.

Derudover er ancienniteten hos de it-professionelle steget med et år sammenlignet med sidste år, hvorfor lønstigningen reelt er på 6,8 procent. Men med en inflationen på 7,7 procent betyder det, at den gennemsnitlige it-professionelle vil opleve en reallønstilbagegang på 0,9 pct.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: EU forventes at godkende Microsofts Activision-opkøb

»Løn er anerkendelse, løn er motivation, løn er fastholdelse, og i et it-arbejdsmarked, hvor der i den grad er rift om it-professionelle og deres kompetencer er det naturligt, at arbejdsgiverne tænker løn ind som et parameter til at gøre virksomheden attraktiv for ansatte og potentielle jobsøgende,« siger Næstformand i Prosa Curt Kjærsgaard Raavig.

»De it-professionelle skal dog være smerteligt bevidste om, at inflationen spiser af både løn og lønstigning, og det kan de it-professionelle så hente hjem ved individuelle lønforhandlinger eller andre typer af goder.«

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
15. maj kl. 13:40

I denne artikel såvel som andre steder glemmer vi lystigt at, 0,5% af den aftalte lønstigning, er kompensation for Store Bededag. Derfor bliver reallønstilbagegangen er ikke "kun" 0,9% men nærmere 1,4%.