Prosa opsiger fredsaftale: Eneste måde at få CSC tilbage til forhandlingsbordet

21. februar 2011 kl. 13:411
Der foregår lige nu slet ingen forhandlinger mellem CSC og Prosa, og derfor har fagforeningen nu opsagt den aftale, der begrænser, hvilke medlemmer der må strejke. Det skal få CSC tilbage til forhandlingsbordet.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Op mod 400 Prosa-medlemmer hos it-leverandøren CSC kan blive føjet til de medlemmer, der allerede er lockoutet eller på vej til at strejke. Det er muligt, efter it-fagforeningen har opsagt den fredsaftale, som hidtil har begrænset antallet af medarbejdere, der måtte deltage i en faglig konflikt.

Aftalen kan opsiges med tre måneders varsel, og Prosa har nu opsagt den pr. 1. juni og har samtidig udsendt et første strejkevarsel.

»Det er fordi, vi ikke kan komme til at få en fornuftig dialog med CSC. Den her aftale rammer os i nakken,« siger næstformand i Prosa Hanne Lykke Jespersen til Version2.

Ved at opsige aftalen får Prosa mulighed for at inddrage medlemmer, som i dag ikke må strejke. Lige nu er de 120 medlemmer, der er lockoutet, primært beskæftiget med udviklingsopgaver, og Prosa har varslet strejke for yderligere 40 medlemmer fra den 28. februar. Aftalen indebærer imidlertid, at en faglig konflikt ikke må ramme CSC's driftsopgaver.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Uden aftalen kan yderligere op mod 400 medarbejdere strejke fra den 1. juni.

»Det har en begrænset effekt nu. Med det her kan vi ramme de rigtige og få arbejdsgiveren tilbage til forhandlingsbordet,« siger Hanne Lykke Jespersen.

Konflikten mellem Prosa og CSC har verseret siden 2009, og CSC har indtil videre nægtet at fravige selskabets krav om at afskaffe en række klausuler om blandt andet overtidsbetaling og opsigelse i overenskomsten.

Efter forhandlingerne brød endegyldigt sammen i slutningen af januar, har de to parter ikke ligget i nye forhandlinger trods lockout og strejkevarsel.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi har ikke gang i noget nu. CSC siger, at de har tid nok. Deres udspil har været, at vi kunne sige ja, og ellers kunne vi rende og hoppe,« siger Hanne Lykke Jespersen.

Derfor har Prosa altså valgt at benytte sig af den mulighed, som fagforeningen har for én gang om året at opsige fredsaftalen.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
22. februar 2011 kl. 00:09

Og hvordan ser "kontrakter" ud med andre internationale firmaer ud ?

Måske er vi ved at flytte på udbytter/offer rollerne ? (væk med den danske udbytter regering!)

DJØF'er unite! (;?))