Prosa melder CSC til politiet for identitetstyveri

Når CSC bortviser medarbejdere, overtager nye medarbejdere ulovligt de fyredes identitet og sikkerhedsgodkendelse, siger Prosa, der nu har meldt CSC til politiet.

Konflikten mellem CSC og fagforeningen Prosa tager nu en ny drejning. CSC er blevet meldt til politiet, fordi firmaet ifølge Prosa misbruger fyrede medarbejderes identitet.

Nogle af de foreløbigt 14 medarbejdere, der er blevet fyret og bortvist af CSC, optræder nemlig stadig som aktive brugere i CSC's it-systemer, selvom de ikke længere arbejder for firmaet, siger Prosa. Det skriver DR.dk.

Da CSC driver blandt andet Politiets og Forsvarets it-systemer, skal medarbejdere sikkerhedsgodkendes, før de kan få adgang til den slags kritiske systemer. Og Prosa beskylder nu CSC for at lade medarbejdere, der ikke er sikkerhedsgodkendt, bruge de bortviste medarbejderes identitet, hvilket er ulovligt.

CSC nægter dog, at der sker et misbrug af de bortviste medarbejderes sikkerhedsgodkendelse. Til gengæld indrømmer firmaet, at nogle af de fyredes brugeradgang stadig kan være i brug, selvom medarbejderne er bortvist.

Forskellen er, at brugeradgangen kan være brugt af en anden medarbejder, der også er sikkerhedsgodkendt.

Prosa kan ikke med sikkerhed sige, om 'spøgelsesbrugerne' er sikkerhedsgodkendt eller ej, men har altså valgt at melde CSC til politiet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Loke Dupont

Forskellen er, at brugeradgangen kan være brugt af en anden medarbejder, der også er sikkerhedsgodkendt.

Det er måske med til trodsalt at berolige politiet og forsvaret, omend jeg tvivler, men som ansat ville jeg dælme blive harm over at andre brugte en konto registreret i mit navn, da det jo så står som at jeg har udført handlingerne.

  • 0
  • 0
#5 Albert Jensen

CSC's undskyldning er da ualmindelig tynd. At medarbejdere der er sikkerhedsgodkendte i PET ikke har eget login, men bruger et af de bortvistes login. Almindeligvis sikkerhedsgodkender virksomheder ansatte for at disse kan få adgang til systemer, hvor dette er krævet. CSC er åbenbart så desperate, at de henter folk ind fra gaden, og udstyrer dem med logins fra bortviste, der er sikkerhedsgodkendte, for på den måde at have ryggen fri. Dét må vel interessere både Politi og PET.

  • 0
  • 0
#7 Stig Larsen

Sikkerhedsgodkendt eller ej, det er stadig ulovligt. Hvordan vil de forklare hvis der bliver lækket politioplysninger til kriminelle fra en medarbejder som er blevet fyret, og oplysningerne trukket efter fyringen. Det gør hele sikkerhedsgodkendelsen til grin.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere