Prosa: Har CSC planlagt at slippe ud af overenskomsten fra første færd?

Lokalafdelingen af Prosa hos CSC skal senest tirsdag beslutte sig for, hvordan medlemmerne vil reagere på CSC's udmelding om, at selskabet træder ud af overenskomsten.

Det var ikke fuldstændig uventet hos it-fagforeningen Prosa, da CSC mandag offentliggjorde, at selskabet ikke længere mener, at det er bundet af overenskomsten med Prosa. Nu skal Prosa-medlemmerne hos CSC senest tirsdag have taget stilling til, hvordan de vil reagere på den seneste optrapning af konflikten.

Læs også: CSC 'fyrer' Prosa: Opsiger overenskomsten

»Det er deres modtræk til konflikten og et led i optrapningen. Vi havde taget overvejelsen. I betragtning af at forhandlingerne har varet siden 2009, og der nu har været en kørende konflikt i mere end tre måneder, har vi tænkt den tanke, at CSC på et tidspunkt ville påstå, at konflikten har frigørende effekt,« siger formand Niels Bertelsen fra Prosa til Version2.

Han vil ikke nærmere ind på, hvad der nu skal ske, da det er op til lokalafdelingen af Prosa hos CSC.

»Vores medlemmer må tage overvejelserne om, hvad de nu vil gøre. De skal komme med et udspil senest i morgen, tirsdag,« siger Niels Bertelsen.

Optrapningen sker i opløbet til, at Prosa ventes at gå i strejke med 330 ansatte fra den 1. juni, som fagforeningens modreaktion på en konflikt, hvor overenskomstforhandlingerne har varet siden 2009. Den eskalerede i februar, da CSC valgte at lockoute cirka 120 Prosa-medlemmer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Anonym

Hvis man ikke vil acceptere den nye "overenskomst", så er man vel fyret, og ikke opsagt, da det er CSC, som vil ændret ens kontrakt. Hvis man ikke vil acceptere de nye vilkår, må man jo betragte sig som opsagt/fyret, ? Så er man fyret, på den gamle overenskomst, med god løn, og lang tids opsigelse. Det er vel bedre ind at acceptere den nye overenskomst ! Miste løn, og et langt opsigelse varsel, også når man oplært en "kolega" i Indien, bliver fyret, på lav løn, og kun med den ifølge funktionær lovens opsigelse varsel. Så som ansat i CSC, vil jeg da sige tak for samarbejde, og være taknemmelig, for mit lange opsigelse varsel på den gamle overenskomst, og så søge nyt job i den perioden.

Jeg skriver også dette i de andre nye tråde om CSC og prosa, man ved jo ikke hvad for en der får "liv"

men det ser ud til at blive denne http://www.version2.dk/artikel/19190-csc-fyrer-prosa-opsiger-overenskomsten

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere