PROSA fylder 50 - med en mangfoldig historie i Fjällräven

Den meget politisk engagerede it-fagforening, PROSA, blev stiftet i 1967 og runder i dag et skarpt hjørne.

PROSA fylder 50 år som fagforening for professionelle it-folk.

PROSAs virke har været mangfoldigt. Først og fremmest har PROSA varetaget it-folkenes interesser omkring løn- og arbejdsforhold, uddannelse, efteruddannelse, it-udvikling m.m. Men PROSA har også altid blandet sig og forsøgt at påvirke politikere og andre beslutningstagere, bl.a. når det drejer sig om registrering af persondata, overvågning, patenter på software og it-politik generelt, skriver foreningen på dens web.

Også på områder, der ikke har direkte forbindelse til it, har PROSA markeret sig gennem årene, fx ved 1970’ernes og 80’ernes fredsdemonstrationer, ved deltagelse i ligestillingsaktiviteter i 1970’erne og 80’erne og i de senere år ved modstanden mod frihandelsaftaler.

PROSA beskriver sig selv som 'klassens frække dreng’, der lå i slagsmål med andre: HK, LO, FTF, Arbejdsretten, arbejdsgivere mfl ., og PROSA har i høj grad påvirket det fagretslige system, lyder det.

Nogle gange har PROSAs kampe ført til store sejre, der gav it-folkene rigtig gode overenskomster. Andre gange har det ført til nederlag, hvor PROSA har mistet rigtig gode overenskomster.

PROSAs medlemmer har været med til at udvikle PROSA fra ”PROSA, Edb-fagets fagforening” til ”PROSA, Forbundet af it-professionelle”.

I anledning af PROSAs 50 års fødselsdag den 15. februar 2017 udgiver foreningen ’PROSAVISEN’, hvor man kan dykke ned i PROSAs righoldige og mangfoldige historie gennem de første 50 år og læse om nogle af de temaer, som har været og er med til at definere PROSA.

Version2-redaktionen ønsker til lykke.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017