Prosa-debattører skuffede over ny CSC-overenskomst: 'Stem nej!'

'Stem nej' lyder opfordringen fra flere Prosa-medlemmer, efter forslaget til ny overenskomst er sendt rundt. Overenskomsten er ringere, end CSC's tilbud da konflikten startede, lyder kritikken.

Den snart fire måneder lange konflikt mellem CSC og Prosa kan få en ende, hvis medlemmerne af Prosas to afdelinger på CSC i denne uge stemmer ja til det forslag, Prosas forhandlere kom hjem med fredag aften.

Læs også: CSC og Prosa enige om ny overenskomst

Men at dømme efter stemningen i debatten på Prosa.dk, er der ikke håb om flertal for aftalen, som flere kalder ringere end det forslag fra CSC, som i februar udløste konflikten.

»Rygtet talte sandt, stem nej til urafstemning i morgen, nu er der da ingen der kan være i tvivl længere,« skriver en, der bruger navnet 'lockoutet CSC'er', og bakkes op af flere andre:

»Nu da overenskomsten er ude og gennemlæst. Der er kun tale om forringelser i den nye overenskomst. Det bliver et stensikkert nej herfra,« skriver en, der kalder sig 'nuværende CSC'er',

»Ingen kollektive lønforhandlinger!!! Er jeg vågen, eller er jeg blevet teleporteret? Den lader vi lige stå et øjeblik. Hvis det er rigtigt, så bliver det et nej,« skriver en tredje, som også er anonym i debatten.

I debatten kommer det også frem, at forslaget rummer et stop for al efteruddannelse og et pensionsbidrag, der falder til otte procent. Men emnet, der optager flest, er spørgsmålet om de 15 fyrede kolleger, der fik sparket efter en overenskomststridig strejke.

Det skal indgå som krav fra Prosas side, at de bliver genansat, lyder det fra flere debattører, mens andre mener, at det må være deres eget problem, at de brød reglerne og nedlagde arbejdet.

Som med al anden anonym debat på nettet skal alle oplysninger dog tages med et gran salt. I princippet kan det således være én person, der har skrevet alle indlæg om at stemme nej til forslaget, mens det tavse flertal viser sig at stemme ja.

Prosa-medlemmerne fik søndag aften adgang til at se forslaget og skal mandag eftermiddag mødes til et stormøde, hvor medlemmerne i første omgang skal beslutte, om forslaget overhovedet skal til officiel afstemning.

Er der flertal for urafstemning, vil alle berørte medlemmer skulle stemme skriftligt inden fredag. Samtidigt bliver den varslede storstrejke udsat til 3. juni, og er der flertal for den nye overenskomst, bliver al strejke og lockout så afblæst, og CSC går tilbage til normale tilstande.

Både CSC og Prosa er i en presset situation. CSC har opsagt den gamle overenskomst med Prosa og mener, at alle Prosa-medlemmer i CSC fremover automatisk flytter over til en ? væsentligt ringere ? HK-overenskomst, hvis der ikke bliver vedtaget en ny aftale med Prosa nu. Samtidigt har Prosa brugt mange millioner på de 120 lockoutede CSC-folk siden februar, og den kommende storstrejke med 330 ekstra strejkende bliver for alvor dyr for Prosa.

Omvendt står CSC også med store problemer, hvis storstrejken bliver en realitet. I forvejen har fyringen af de 15 medarbejdere givet store problemer for storkunden Skat, der slås med et væld af kritiske fejl, og en voldsom brug af vikarer, der skulle fylde hullerne, hvis storstrejken brød ud, blev i sidste uge underkendt i Arbejdsretten.

Læs også: CSC taber til Prosa: Må gå fra 200 til 10 skruebrækker-vikarer

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (11)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Per Rasmussen

"I princippet kan det således være én person, der har skrevet alle indlæg om at stemme nej til forslaget, mens det tavse flertal viser sig at stemme ja."

Eller alle ja sigere / CSC tilhængere er ansat hos KRAFT & PARTNERS. CSC's fabrik til påvirkning af den måbende offentlighed, Hvilket åbenbart indbefatter 'journalister' hos Version2 Se DER er en historie som burde efterforskes - men det har i jo nok ikke nosser til !!!

 • 0
 • 0
Ove Andersen

Og hvordan kan vi vide det ikke er dig der er den samme som skriver i debatten på prosa.dk, siden din profil ser nyoprettet ud specifikt til tråden her?

 • 0
 • 0
Per Rasmussen

Nyoprettet? Øh ???? Jeg har vist skrevet her adskillige gange om denne konflikt før i de sidste 4 måneder, men skal indrømme at når jeg klikker på min profil ser det ud som om jeg kun har skrevet de 3 indlæg idag. Mystisk. Version2 - Hvad sker der for jer?

 • 0
 • 0
Per Rasmussen

Men tilbage til emnet. Det kan du ikke vide og det er lige præcis hvad KRAFT & PARTNERS benytter sig af! De spammer samtige debatfora de kan finde på nettet med deres pro-CSC / anti-PROSA indlæg. Og de får penge for det !!! - Eneste bevis jeg har er at en KRAFT & PARTNERS ansat kom til at tale over sig en dag...

 • 0
 • 0
Thomas Holt

Kraft & Partners har arbejdet for CSC lang tid før denne konflikt nogensinde begyndte. At vi er blevet hyret til at udslette PROSA, er det rene vrøvl. Prøv lige at læse lidt på vores hjemmeside inden du hører stemmer og ser spøgelser.

Derudover har vi på ingen måde blandet os i debatten på de sociale medier. Det er forhåbentligt, de mennesker som konflikten vedrører direkte, der blander sig i debatten på nettet f.eks. på PROSA's hjemmeside.

 • 0
 • 0
Jan Wiberg

Jeg var en af dem der downvotede dig oprindeligt. Det gjorde jeg fordi jeg er træt af PROSA/CSC ansatte der poster usubstantierede angreb både her og på Computerworld.

Det gælder iøvrigt også den modsatte side selvom, hvis de overhovedet astroturfer, så er det lidt mindre åbenlyst.

Og jeg arbejder iøvrigt ikke for Kraft & Partners, og har aldrig haft noget med CSC at gøre. Hvis du skulle være i tvivl.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere