PROSA advarer om udlevering af teledata til SSI: »Et meget alvorligt indgreb i borgernes frihedsrettigheder«

Illustration: ValeryBrozhinsky/Bigstockphoto.com
»Vi behøver ikke at tilsidesætte alt for mange af vores grundlæggende rettigheder som borgere i et frit og demokratisk land,« lyder det fra PROSA's formand, der opfordrer Statens Serum Institut til at trække sin anmodning tilbage.

Det er et meget alvorligt indgreb i borgernes frihedsrettigheder, hvis Statens Serum Institut (SSI) får udleveret informationer fra teleselskaberne omkring alle danskeres færden.

Sådan lyder advarslen fra de it-professionelles fagforening, PROSA, der efterlyser tydelige retningslinjer for brugen af teledata og afkræver klare svar på, hvordan SSI vil behandle de data, der efterspørges i kampen mod coronavirus.

»Vi skal selvfølgelig gøre, hvad vi kan, for at forhindre coronasmittens spredning. Men vi behøver ikke at tilsidesætte alt for mange af vores grundlæggende rettigheder som borgere i et frit og demokratisk land,« siger PROSA’s formand, Niels Bertelsen, i en pressemeddelelse.

I går kom det frem, at telebranchen i sidste uge modtog en henvendelse fra SSI, der anmodede om at få leveret danskernes lokationsdata, der kan udledes fra, hvor og hvornår en mobiltelefon har været registreret på en given mobilmast.

Læs også: Coronavirus: SSI vil bruge oplysninger om danskernes bevægelser fra telebranchen

Sparsomt med oplysninger

SSI og Teleindustrien bekræfter at være i dialog, men ellers er det sparsomt med oplysninger om, hvilke data SSI ønsker udleveret, og hvad data skal bruges til.

»Alt, hvad vi kan sige nu, er, at vi i øjeblikket er i dialog med teleselskaberne,« skrev pressekonsulent i Statens Serum Institut, Michael Gjølbye Madsen, i en mail til Version2, men i en rapport med titlen ‘COVID-19 i Danmark - Epidemiens første bølge. Status og strategi’, som Sundhedsstyrelsen udgav i går, fremgår det, at:

»Statens Serum Institut har meddelt, at effekten af tiltagene på reproduktionstallet vil blive kvantificeret ved hjælp af data på befolkningens transport, indkøbsvaner og lignende, og har anmodet Rigspolitiet om at assistere med at indhente disse data.«

Læs også: Trods henvendelse fra Datatilsynet fortsatte Statens Serum Institut ulovlig deling af sundhedsdata i næsten et år

PROSA’s formand frygter for, at Statens Serum Institut får adgang til detaljerede oplysninger om borgernes adfærd gennem data fra teleselskaberne, uden at man ved mere om, hvad oplysninger bruges til.

»Det er et voldsomt indgreb i vores rettigheder, og det er ikke alene unødvendigt, det er også ubrugeligt som redskab,« siger Niels Bertelsen og henviser til, at den måde, mobilmasterne opfanger lokationer på, gør det svært at lokalisere den enkelte mobiltelefon.
På den baggrund opfordrer PROSAs formand til, at Statens Serum Institut trækker sin anmodning tilbage.

»De ønskede data kan måske vise noget om, hvorvidt for mange borgere samler sig et sted, men med øget tilstedeværelse af politi og med det øgede samfundssind er det svært at se nogen begrundelser for at iværksætte et så alvorligt indgreb i vores rettigheder,« siger han

Ifølge DR Nyheders oplysninger er Rigspolitiet involveret, fordi politiet har systemer, der til daglig håndterer teledata, men data skal ifølge DR ikke bruges til at håndhæve forbuddet mod at forsamles mere end 10 personer.

Læs også: Politiet »beklager dybt« manglende orientering om teleskandalen

Voldsomt indgreb

Foreløbig har telebranchen »reageret positivt« på henvendelsen fra SSI, men direktør for brancheforeningen Teleindustrien, Jakob Willer, vil sikre sig, at en eventuel udlevering af teledata til SSI sker på på »et fuldstændig klart og gennemsigtigt grundlag«.

Læs også: Teleindustrien kræver »klart juridisk grundlag« for udlevering af teledata til SSI

Han kunne under et interview med Version2 i går heller ikke komme nærmere ind på, hvilke data SSI efterspørger, eller hvordan data skal behandles.

»Jeg tør slet ikke sige noget om lige nu, om hvordan data skal leveres, anonymiseres og aggregeres. Det drøftes i processen,« sagde Jakob Willer, der også nævnte, at Rigspolitiet deltager i drøftelserne.

»Og vi har bedt om at få involveret både Erhvervsstyrelsen og Datatilsynet for at sikre, at det i givet fald sker på betryggende vis,« sagde han til Version2.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (36)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Rune Jensen

Alt kan lade sig gøre når man har frygten som trumf kort.

Vi så det med terror og børneporno. Tænk nu hvis naboen er terrorist/pædofil. Nu bliver dette kort opgraderet med "hvad nu hvis naboen er syg"

Regeringen har jo allerede givet politiet fri adgang til privat bolig så længe politiet antager det er relevant iforhold til covid19.

Datatilsynet er en af de mest ringe offentlige myndigheder vi har.

Jeg kan ikke komme i tanke om noget hvor datatilsynet har taget danskernes privatliv alvorligt og kæmpet for at holde det privat.

Her affejer man tingene med "det tager andre nationer sig af". Eller utalligevel andre sager inde for danske grænser, blandt andet vores gode gamle cpr. numre, akt indsigter i private personers sager inde for politiet, e-bokse beskeder sendt til forkerte med private oplysninger osv.

Men hvor bliver alle de skarpe spørgsmål af til pressemøderne omkring borgernes privatliv og lign?

Journalisterne må vel også snart til at vågne op istedet for at optræde som mikronholdere for den danske regering og myndigheder. Man har vel adgang til seriøse eksperter som kan hjælpe journalister ind på skarpere spørgsmål hvis kompetencerne mangler hos medierne.

 • 15
 • 1
#2 Niels Madsen

... lod jeg for første gang i lang tid telefonen ligge hjemme da jeg skulle hen på apoteket. Og jeg har også af hygiene hensyn mest brugt Dankort til betaling siden virussen kom til landet, men nu er jeg tilbage på kontanter. Myndighederne skyder sig selv i foden: De er afhængige af befolkningens tillid, med gør igen og igen deres ypperste for at undergrave den.

 • 14
 • 2
#3 Anne-Marie Krogsbøll

Det begynder at ligne farligt misbrug af en yderst alvorlig situation

" data på befolkningens transport, indkøbsvaner og lignende..."

"transport, indkøbsvarer og lignende"? Så det er ikke bare teledata? Hvad er det mere? Overvågning af vore indkøb - hvordan? Transport -hvordan?

Det begynder at se mere og mere uhyggeligt ud.

Jeg frygter, at man - ud over at SSI vældigt gerne vil have brudt barrieren til privatlivet til forskningsbrug - vil forsøge at bruge overvågning som erstatning for nedlukning. Man vælger den nemme, billige, totalitære løsning frem for den besværlige og dyre med at begrænse bevægelsesfriheden for alle i en periode.

DET KOMMER JO IKKE TIL AT VIRKE! Det er de mange generelle kontaktflader, som spreder smitten - og når de først kan ses på et overvågningskort, så ER smitten jo måske allerede sket.

Folk skal blive hjemme så meget som muligt, hvis vi skal lykkes med denne kamp. At slække på tiltagene af hensyn til økonomien risikerer på længere sigt at blive mindst lige så dyrt for samfundet, som de tiltag man nu har igang. For der er ingen garanti for, at det hele ikke brænder sammen i en kæmpe epidemi. Det er ren ønsketænkning, at vi da bare kan vælge at droppe nedlukningen - det kan vi ikke uden alvorlige konsekvenser.

Desværre har jeg lige hørt Rosa Lund åbne for dette overvågningstiltag til forskningsbrug - sådan forstod jeg i hvert fald det, hun sagde.

 • 7
 • 0
#4 Aa ge

Måske det er tid til at genoplive en burner og sætte VPN på routeren ?? I hvert fald virker det som om at vores regering bruger enhver lejelighed til at udvide overvågning og registrering af oplysninger omkring borgerne. Så den eneste sikre måde at vide at du er i Danmark og ikke kina er at der er kartofler på tallerkenen ved middags tid en gang i mellem, ellers er alt andet ved at være det samme som i kina.

 • 9
 • 0
#6 Jens-Otto Andersen

Det ligger i forskningens natur at fokusere på det foreliggende emne, her corona. Af samme grund kan fundamentalt politiske beslutninger som generel overvågning af mobiltelefoner naturligvis ikke overlades til forskere/SSI, og det er pænt forbløffende (for ikke at sige frastødende) at SSI overhovedet har fremsat anmodningen til telebranchen. Man venter i spænding på at nogle ansvarlige politikere sætter den sag på plads!

 • 8
 • 0
#7 Ditlev Petersen

hvilke data de ønsker, hvordan de skal bruges og hvad man forventer at få ud af det. Og hvis data kan anonymiseres, og de i øvrigt skal udleveres (det må gå over politikerne, da det er lidty ud over det sædvanlige). Men man skal heller ikke (med eller uden skyklapper) bare afvise det med henvisning til almindelige frihedsrettigheder. Hvis sundhedsvæsnet bryder sammen, så kan frihedsrettigheder være nok så grundlæggende, de gælder ikke.

Problemet er, så vidt jeg kan se, at SSI ikke har forklaret ret meget. Jeg tror stadig ikke på, at det er politikere og embedsmænd, der har gang i et hemmeligt projekt med at oprette den ideelle politistat.

 • 3
 • 1
#8 René Nielsen

I en enhver krig er sandheden det første offer og krigen imod Corona er ingen undtagelse.

Det er jo tydeligt at pressekonsulent i Statens Serum Institut, Michael Gjølbye Madsen økonomiser med sandheden. Jeg tror ikke at han direkte lyver, men det er tydeligt at der visse informationer, han ikke ønsker at komme ind på.

Jeg tror at de fleste myndigheder ville stemple mig som utroværdig, hvis jeg svarede på den samme undvigende måde – og det er derfor jeg betragter Michael Gjølbye Madsen og Statens Serum Institut som utroværdig.

I øvrigt kan jeg slet ikke se, at det skulle være lovligt at udleverer disse data, da Grundloven § 72 forbyder dette indgreb.

Jeg ved godt at Statens Serum Institut kalder det noget andet – men der er jo i praksis ingen forskel om Statens Serum Institut sparker døren ind til borgerens bolig eller via udleverede lokationsdata kontrollerer det samme!

Det er lige præcis den form ”Crow Control” som Erdogan og Tyrkiet er eksperter i. Kontrol af befolkningens adfærd med tilhørende (og senere) bestrafning af ulydige borgere.

Jeg er faktisk sikker at Tyrkiet netop henviser til befolkningens sikkerhed, hvis de bliver spurgt til hvorfor Tyrkiet gør sådan – ligesom Statens Serum Institut vil begrunde deres adgang til tilsvarende data.

Jeg mener at svaret skal være et rungende NEEEEEEEEJJJJ, men også at det er brug for en udrensning/kommisionsdomstol af de embedsmænd som har så svært ved i tide at gøre deres job og sikrer landet imod den slags epidemier og så let ved at ophæve kendetegnene ved demokratiet.

 • 10
 • 1
#9 Ditlev Petersen

Det er lige præcis den form ”Crow Control” som Erdogan og Tyrkiet er eksperter i. Kontrol af befolkningens adfærd med tilhørende (og senere) bestrafning af ulydige borgere.

Crowd Control, ravnene er der vist ingen fare ved.

Hvis politistaten kommer, så bliver det ikke fra SSI. De kan højst klare at sælge deres egen og andres sjæle og data.

Prøv at forestille dig et pressemøde, hvor man åbent siger: Vi har intet overblik, vi mangler testkit og personale - og sengepladser. Vi ved ikke, hvad vi skal gøre, hverken nu eller i morgen. Kampen om bagegæren og lokumsrullerne bliver en hyggelig skovtur.

 • 1
 • 0
#10 Kenn Nielsen

Jeg tror stadig ikke på, at det er politikere og embedsmænd, der har gang i et hemmeligt projekt med at oprette den ideelle politistat.

Hmm.. Staten-i-staten kunne godt finde ud af at hente en såret kriger for islamisk stat under regeringsskiftet. Mig bekendt ved ingen hvem der tog beslutningen. Men det skete ganske belejligt i det magtvacuum der kortvarigt opstod.

Det er absolut muligt at du har 50% ret, og det er vurderet at politikerne ikke behøver vide hvor rejsen går hen. Sandsynligvis fordi de er 'nemme' at forudsige/manipulere.

K

 • 3
 • 2
#11 Niels Madsen

Hvis sundhedsvæsnet bryder sammen, så kan frihedsrettigheder være nok så grundlæggende, de gælder ikke.

Jeg kunne ikke være mere uenig. Der er naturligvis en vis afvejning, men der er bestemt en grænse for hvor længe og hvor mange frihedsrettigheder som skal opgives for at rede en mindre del af befolkningen. Det er der vel intet odiøst i al den stund at lande vi har været allieret med over de sidste 80 år har valgt at føre talrige, blodige krige, naturligvis for menneskerettigheders skyld forstås.

Hvis jeg skal kvantificere min grænse lidt, så vil jeg fx. ikke acceptere 2 års generelt udgangsforbud for mig og min (i øvrigt raske) familie, eller automatiseret totalovervågning af vores færden og indkøb for at rede 2% af befolkningen som for lagt de flestes vedkommende har hovedparten af deres leveår bag sig. Jeg er i øvrigt ikke selv så langt fra de 50!

Jeg savner at se en klar grænse for hvor meget totalitær lovgivning uden klare begrænsninger eller en troværdig bagkant man finder det opportunt at indfør. -Eller mister jeg nemlig respekten og troen på at vi lever i et samfund som er ulejligheden værd at passe på i fællesskab.

 • 7
 • 0
#12 Ditlev Petersen

Jeg kunne ikke være mere uenig. Der er naturligvis en vis afvejning, men der er bestemt en grænse for hvor længe og hvor mange frihedsrettigheder ...

Hvad jeg mener, er, at hvis sundhedsvæsenet bryder sammen, så kan det følges at et generelt sammenbrud af andre dele af samfundet, af "Mad Max og håndspritten. " At grundloven ikke er afskaffet, er så ret underordnet, hvis den ikke kan bruges. Hvis der ingen magt er bag den. Lige nu er folk i Spanien lidt paf over et plejehjem med efterladte gamle, levende og døde. Det gør mig lidt mere bekymret end en formel ret, der formelt set stadig gælder. Hvad bliver det næste? Skarpe skud mod plyndrende horder?

Undtagelsesbestemmelser bør diskuteres åbent, men de bør ikke udelukkes.

 • 3
 • 0
#13 Niels Madsen

Det ligger i forskningens natur at fokusere på det foreliggende emne, her corona. Af samme grund kan fundamentalt politiske beslutninger som generel overvågning af mobiltelefoner naturligvis ikke overlades til forskere/SSI, og det er pænt forbløffende (for ikke at sige frastødende) at SSI overhovedet har fremsat anmodningen til telebranchen.

Ja, det har du faktisk helt ret i. Ligesom det er ret forbløffende at Styrelsen for Patientsikkerhed selv, af helt egen drift, i følge sundhedsministeren, har fundet på at lave en stikkerside hvor man med NemId kan angive sin nabo hvis man tror at hun lusker rundt med en hemmeligholdt corona smitte.

Ministeren blev åbenbart så "chokeret" da han blev konfronteret med andre end Dansk Folkeparti's syn på dette stasi-tiltag, at han strak fik den fjernet igen.

Hvis sundhedsministerens utrolige uvidenhed om dette står til troende, så kan man kun gisne om hvad andre styrelser og offentlige organisationer, som til hverdag er mindre fokuserede på sundhed og som er mindre synlige, er i gang med at finde på.

 • 7
 • 0
#14 Niels Madsen

Jeg tror at ikke at din fremskrivning i tilfælde af et midlertidigt nedbrud af sundhedvæssenet er realistisk, da politi og militær ikke typisk ligger risikogruppen for denne virus. Så hvis de ellers får passende ordrer, så ender det ikke i et Mad Max scenarie. Mennesker som er alvorligt syge er ikke så egnede til gadekamp, og de folk som er meget gadekampsparate er typisk ikke dem som går mest op i at røve håndsprit, med mindre det kan drikkes eller bruges til molotov-cocktails.

Jeg tror faktisk snarere at det kunne være uproportionelle frihedsbegrænsninger og -berøvninger som kunne anspore til voldelig optøjerer.

 • 5
 • 0
#17 Ditlev Petersen

... i følge denne forsker i denne norske artikel:

Det lyder ret sært. For det første skal man have folk til at lægge en "app" på mobilen (det kan man nok godt). Men hvis man skal reagere på folk, der har været nærmere end 50 meter fra en smittet (med en inkubationsperiode på flere dage), så drukner man da i proskriptionslister. Egentlig lyder det mest som forskellige vamle hobbyprojekter, der bliver fundet frem fra skufferne.

 • 2
 • 0
#20 Ulrik Pedersen

Det kræver ikke meget fantasi at forestille sig hvor let jeg er at indentifcere ud fra placeringsdata, uagtet at mit telefonnummer så er erstattet af et synonym.

Det er vist meget få personer der opholder sig 60% af dagen i området omkring mit hus, 33% af dagen i området omkring min arbejdsplads samt de sidste sølle procent diverse andre steder.

Jeg er ikke direkte modstander af at data bliver brugt i kampen mod død og ødelæggelse, men jeg sætter stor pris på åbenhed og ærlighed, hvilket jeg har lidt svært ved at se bliver praktiseret lige her.

 • 9
 • 0
#21 Jesper Frimann

Nu er det ikke fordi jeg på nogen måde bifalder forsøget på at invadere vores privatliv, men det var faktisk lige præcis nøje overvågning der har været med til at sikre at både Taiwan og Sydkorea er sluppet rimeligt nemt igennem pandemien

Nu er det måske ikke, implementeringen af et teknisk hjørne af den samlede indsats, der har virket. Men måske nærmere den overordnede strategi, forståelse og det faktum, at man har været ordentlig forberedt. At den SundhedsFaglige ekspertise har stået i højsædet, der har virket. Den her artikel som er et interview med WHO’s virusekspert Bruce Aylward beskriver lidt Sydkorea's strategi:

https://pov.international/who-virusekspert-bruce-aylward-hvorfor-dog-luk...

Noget lidt andet end vi gør lige nu i Danmark.

// Jesper

 • 7
 • 0
#24 Klavs Klavsen

Noget lidt andet end vi gør lige nu i Danmark.

Det må man sige.

Han siger faktisk "test, test, opspor og opspor, behandl og isoler".. Så måske skulle SSI mm. se at tage sig sammen og fokusere på at få test kapaciteten op.. f.ex. indgå i dialog med alle de firmaer som har tilbudt at hjælpe med at øge testkapacitet (nogen endda ganske gratis!) - Hvad jeg kan læse fra analyse af hvorfor Sydkoreas indsats virkede så godt (uden at de lukkede samfundet ned!) - så er konklusionen også "test og test"..

Der må da være en del intelligente folk hos SSI - men er ledelseslaget så tykt, at de ikke kan trænge igennem eller hvad?

 • 6
 • 0
#26 Jørgen L. Sørensen
 • 3
 • 0
#27 Frithiof Andreas Jensen

Nu kan den svenste realitydokumentarserie om, hvad der sker i samfundet, når det går i stå,

Giv det en 2-3 uger når smitten rammer for alvor.

Lige nu er alle tosserne på skiferie i Åre baseret på en urokkelig tro på "eksperterne" - 2 halvgamle mänd som bare er så meget klogere og bedre informerede end resten af verden fordi der naturligvis findes en helt särlig og unik form for Svensk Expertise!

'Folkhälsomyndigheten' er repräsenteret af Svenske versioner af Uffe Ellemann og Mogens Lykketoft, og folk lytter seriöst til dem!

Börnhaverne er åbne for, helt bevidst efter min mening, at sprede smitten så meget som muligt ud fra en teori om "Herd Immunity".

Som muligvis kunne virke hvis sundhedssektoren kunne håndtere mängden af 'collateral damage', hvilket den slet ikke kan. Den aller seneste skandale er at de gav kontrakten for engangsudstyr til et firma som sälger slush-ice maskiner, med det helt forventelige udfald: Ingen Leverancer (og 'sekretess'- klassificering af hvad resourcerne egentligt er, fordi Putin).

Befolkningen er, efter min mening, en slags laboratorie-rotter som skal bruges til at verificere et omstridt paper for 'eksperterne' som begynder med: "Assume infinite health care capacity and unimpeded supply lines ... "

Svenskerne generelt mener at alle tiltag imod coronavirus i andre lande i virkeligheden er et crypto-höjreflöjs-angreb mod "Svenske Värderinger" så de er stolte af at Sverige gör så lidt som muligt for at forhindre smittespredning, Danmark er Onde, Italien og Spanien har bare en dårlig sundhedssektor, o.s.v. o.s.v..

Helt utroligt. De bliver en katastrofe her, med mindre de er helt usandsynligt vanvittigt heldigere end hele resten af verden!

 • 6
 • 2
#28 Anne-Marie Krogsbøll

Börnhaverne er åbne for, helt bevidst efter min mening, at sprede smitten så meget som muligt ud fra en teori om "Herd Immunity".

Ja, den ubehagelige tanke kan jeg også få - også mht. det efter min mening helt forkerte råd om, at man da bare skal lade børn lege sammen... Børn - de søde, små snotklumper, som kavler rundt og sutter på legeredskaber og den slags, som ikke sprittes af...

Ja - børn har godt af at lege med hinanden - men som familieterapeut Lola i forgårs sagde i et spørgeprogram: De tager altså ikke skade af ikke at lege sammen i en måned eller to (underforstået: SST er galt på den her). Og i denne situation handler det om at overleve - så kan man lege efterfølgende (vel vidende at der er børn, hvis hjemmeforhold ikke er ideelle. Forhåbentligt er der folk/myndigheder, som støtter op i de situationer)).

 • 4
 • 1
#30 Jesper Frimann

Helt utroligt. De bliver en katastrofe her, med mindre de er helt usandsynligt vanvittigt heldigere end hele resten af verden!

Tja. Jeg ved ikke. Vi er nå på dag 13 efter at nedlukningen gradvist begyndte . Dag 9 (hvis man ser på de tal vi får oplyst) i forhold til den hele nedlukning. Inkubations tiden for COVID 19, ser ud til at være 4-5 dage, og at hvis sygdommen udvikler sig til et stade der kræver indlæggelse sker det for hovedparten inden for 5-8 dage. Altså dem vi ser der bliver indlagt nu, er blevet smittet enten lige op til, eller efter den torsdag hvor nedlukningen begyndte.

Og vi ser lige nu en stigning i antallet af indlagte, ikke en nedgang, som man nok burde have set, hvis de ekstra nedluknings tiltag have virket.

// Jesper

 • 2
 • 0
#31 Niels Madsen

Jeg kunne tage fejl, men jeg har på fornemmelsen at der måske er en lidt højere standard for overholdelse af almindelige hygiejne i Sverige. Måske som biprodukt af et ønske om respektfulde omgangsformer generelt?

Og deres offentlige institutioner forekommer mig også mindre gennem-nedslidte end i Danmark, hvor kun Folketinget synes at være gået fri af den gennemgående politiske foragt for alt der vedrører vedligeholdelse af velfærdssamfundets fundamenter, -dvs når der ikke lige skal holdes skåltaler og hvordan man her i Danmark går alting rigtigt bedre end de andre.

 • 3
 • 0
#33 Anne-Marie Krogsbøll

Der er andre end os, der har fået den tanke, at der tænkes i flokimmunitet i Sverige: https://www.berlingske.dk/europa/aabent-brev-til-svensk-regering-skaerp-...

Desværre henviste Brostrøm jo på et pressemøde for en uges tid siden til Tegnell for at forsvare sin afvisning af lukning af grænserne.

Jeg kan i øvrigt anbefale at se Lippert fra i går, onsdag, hvor han interviewer en af WHO's viruseksperter. Ganske oplysende. Hun afviser flomimmunitetstankegangen mht. corona med bl.a. følgende argumenter:

 • det ville indebære, at 10-20% af befolkningen bliver meget syge og dør, og det kan ingen samfund acceptere.

 • der er ingen garanti for, at man faktisk opnår immunitet på længere sigt. Det kan vi ikke vide før om en del år, og efter meget forskning.

Et lille lys i mørket - og et argument imod dem, som lige nu mener, at vi bør begynde at lukke op, for ellers går det helt galt: https://politiken.dk/oekonomi/art7727416/Overvismanden-venter-et-h%C3%A5...

 • 1
 • 1
#35 Jesper Frimann

Et lille lys i mørket - og et argument imod dem, som lige nu mener, at vi bør begynde at lukke op, for ellers går det helt galt: https://politiken.dk/oekonomi/art7727416/Overvismanden-venter-et-h%C3%A5...

Jeg vil næppe kalde en stilsigende accept af en ression, som den i 2008 som værende et lys i mørket. Desuden så er hans sammenligning med 1918, jo hul i hovedet på et højere plan og viser med alt tydelighed, hvorfor titlen Overvismand, burde rulles tilbage til den gamle betegnelse nemlig Økonomisk. overvismand

1) Man skal huske efter 1918 kom vi ud af første verdenskrig, derfor var situationen en helt anden. 2) I danmark var dødeligheden af den spanske syge 0.2% 3) I Danmark gik den ældre befolkning stort fri, mens det var de unge der døde.

Og du skulle måske lige læse den her

https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art7727704/Kåre-Mølb...-»totalt-passé«-at-inddæmme-smitten

// Jesper

 • 0
 • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere