Programmører, der bruger mellemrum i stedet for tabs, tjener mere

Illustration: Foto: Stack Overflow
Der angives ikke umiddelbart nogen årsag, men tendensen er klar.

Det er en evigt tilbagevendende debat. Skal der bruges tabulator eller mellemrum til adskillelse i kodesprog?

Hvad der er rigtigt og forkert vil fortsat være til diskussion, men i en artikel på arstechnica.com præsenteres en statistisk tendens til, at programmører, der bruger mellemrumstasten til at adskille kodebidder, tjener markant mere end programmører, der bruger tabulator.

Læs også: Dansk Erhverv: Sæt programmering på skoleskemaet

Den noget bemærkelsesværdige sammenhæng er kommet frem i den årlige undersøgelse fra Stack Overflow, der er kendt for at indeholde udsagn som 'programmører bruger stadig PHP i vid udstrækning' og 'Perl findes endnu'.

Læs også: Android byder endnu et programmeringssprog indenfor i varmen

Men hvad så med dem, der bruger mellemrumstasten nogle gange, men tabulator til indrykning generelt? De er umulige at skelne fra dem, der bruger tabulator konsekvent, og ser dermed ikke ud til at tjene mere overordnet set.

Og tendensen er overraskende klar. Selv hvis man korrelerer for forskellige sprog, lande, uddannelsesniveauer og erfaringsniveauer, er billedet det samme. Mellemrumsbrugerne tjener 8,6 procent mere end tab'erne og dem, der blander de to praksisser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Jesper Pedersen

Mon ikke det er har noget med erfaring, arbejds og ansvarsområder at gøre... Hvis man er vant til at bevæge sig frit mellem et virvar af plarforme og editorer, så finder man hurtigt ud af at alting bare er nemmere, hvis man altid bruger spaces. Det ser ens ud på alle platforme og alle editorer, så der er ikke forskel på at sidde med sin GUI på den lokale windows masking, eller rette samme fil med 'vi' når der lige skal laves et hack på en bygge server eller en embedded dims.

Hvis jeg altid sad med samme GUI på samme desktop maskine, så ville jeg nok også foretrække tabs. Det gør jeg bare ikke, derfor et spaces langt at foretrække i min verden.

 • 6
 • 2
#4 Sune Marcher

Hvis jeg altid sad med samme GUI på samme desktop maskine, så ville jeg nok også foretrække tabs. Det gør jeg bare ikke, derfor et spaces langt at foretrække i min verden.

Jeg bevæger mig en del mellem miljøer, og det er sjovt nok en af grundene til at jeg foretrækker tabs - jeg kan indstille mine editors til hvor bredt tabs skal vises, i stedet for at være afhængig af hvordan idi... folk mener deres arbitrære space-indentering skal være.

 • 4
 • 2
#5 Joakim Crafack

Nu er der jo tale om en amerikansk undersøgelse...

<humor> 
Hvis en programmørs performancemåling hænger sammen med antal anslag (altså filstørrelse) er det måske ikke svært at finde en årsag :-D 
  
Det er let at se hvordan organisationer med en amerikansk ledelsesstil kan forfalde til at anvende relativt simple KPI'er for deres programmører, og at dette hurtigt kan medføre lige så simple optimeringer i kodearbejdet. 
</humor>
 • 7
 • 0
#7 Rene Madsen

Læste du delen "Og tendensen er overraskende klar. Selv hvis man korrelerer for forskellige sprog, lande, uddannelsesniveauer og erfaringsniveauer er billedet det samme. Mellemrums-brugerne tjener 8,6 procent mere end tab'erne og dem, der blander de to praksisser." ?

Der er netop taget hensyn til lande og det kan derfor ikke tilskrives at det er filstørrelse alene.

 • 0
 • 0
#9 Finn Thøgersen

jeg kan indstille mine editors til hvor bredt tabs skal vises

Det er fint HVIS du er den eneste der retter i teksterne ELLER der er en klar fælles linie som ALLE overholder, inkl oprindelig skaber af teksten og evt eksterne partnere

Der er ikke noget så "morsomt" som tekster der over tid er editeret med forskellige indstillinger...

Endnu bedre hvis det stadig sker ved opdateringer...

jeg kender folk der bruger sære tab indstillinger som 3, 5 eller 7 netop for at finde og eliminere den slags

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere