Dynamics-udvikleres frynsegoder anno 2013: Kontor på Mauritius og skat på 15 procent

Dansk ERP-hus søger en medarbejder med lyst til at bo på tropeøen Mauritius.

Hvidt sand, tropeklima og azurblåt hav. Lyder det tiltrækkende?

Hvis du er erfaren programmør med ledelseserfaring, og du oven i købet er i stand til at arbejde selvstændigt, kunne NaviPartners nye stillingsopslag måske være interessant for dig.

Microsoft Dynamics-huset NaviPartner startede kontor op på Mauritius for omkring fire et halvt år siden, og ifølge personalechef Anna Garver Pedersen er det ikke en helt kort historie hvordan det gik for sig.

Læs også: Skal du med? Dansk udvikler udvider biksen på indonesisk tropeø

»Det er en noget krøllet historie. Vores direktør læste dengang en artikel i Berlingske om tre danske drenge, der var taget til Mauritius og havde startet noget op. Det syntes direktøren lød rigtig spændende og ville selv starte noget op,« siger Anna Garver Pedersen til Version2.

Der gik ikke længe før der opstod en mulighed for at få gjort noget ved drømmen.

»Der gik et halvt år, så havde direktøren en medarbejder, der var ved at køre træt. Han blev så spurgt, om han ikke kunne tænke sig at være med til at starte noget op på Mauritius. Og det kunne han i høj grad, pludselig var han ikke så træt mere,« siger Anna Garver Pedersen.

Læs også: Gartner: Her er de nye lande, du skal offshore din it til

Direktøren og medarbejderen tog så til Mauritius i julen 2009, til at starte med kun i 14 dage. Men de to uger gik hurtigt.

»Det gik over stok og sten, og vi havde pænt med ansøgere. Vi startede med et lillebitte kontor med en dansker og tre lokale,« siger Anna Garver Pedersen til Version2. Nu har NaviPartners kontor på Mauritius 25 ansatte, hvoraf de tre er danskere.

Hvorfor lige Mauritius?

Mauritius er en tropeø på størrelse med Lolland og Falster tilsammen. Der bor omkring 1.3 millioner mennesker på øen, hvor indkomstskatten ligger på 15 procent.

Infrastrukturen er ifølge Anna Garver Pedersen glimrende, da øen er tidligere både fransk engelsk koloni. Nærmeste nabo er Madagaskar, men kulturen og befolkningen er mere indisk end afrikansk, og det gør ifølge Anna Garver Pedersen mange ting nemmere.

Læs også: Dansker udlever drømmen: .Net-udvikler med kontor på paradis-ø

»Vi har ansat en superskarp lokalkvinde, der faktisk skal giftes med en af fyrene fra den oprindelige artikel lige om lidt. Hun kan guide os imellem de to kulturer, da hun ved noget om begge dele,« siger Anna Garver Pedersen til Version2.

Anna lægger vægt på, at man som ansat på Mauritius arbejder direkte sammen med kontoret i Danmark, og det stiller krav til ens evne til at kunne arbejde selvstændigt.

Tidsforskellen mellem Danmark og Mauritius er kun to timer, men det stiller alligevel nogle krav til fleksibilitet. Man møder altså ind to timer før sin leder i Danmark.

Derudover skal man være klar på, at jobbet ikke bare er et sommerferiejob.

»Mauritius er så langt væk, at hvis man tager sin familie med, skal man nok være indstillet på at være der i mindst to år. Ellers er det simpelthen for besværligt i forhold til hvad man får ud af det,« siger Anna Garver Pedersen.

NaviPartner har endnu ikke fundet den rette mand eller kvinde til jobbet, men leder efter en rutineret programmør, der er rigtig god til Navision. De er stadig interesserede i henvendelser.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Lars Malmgren

Det er jo kun 1-2 måneder, så hvis man kunne tænke sig et break, skabe nye kontakter, få en fed oplevelse, så er det jo en fint alternativ til at sidde i en bilkø på vej ind til det trygge kontor i KBH ;-) Eller som Thomas nævner, så er det også meget relevant studiearbejde.

Men det kræver jo, at man tør bevæge sig uden for normen ;-)

 • 0
 • 0
Morten Jensen

Du kan få $5000 i Google Summer of Code stipendiat. Langt de fleste på min årgang på ingeniørstudiet i Århus fik ~10-11k dkr/mnd på 5. semesters praktik. Det er i Danmark hvor løn- og omkostningsniveauet er højt. Jeg synes det er underligt, at der ikke er råd til selv en symbolsk løn; uanset hvor meget opstarts-ånd der er i den "super-intense bootcamp" hos Tigerspring ;)

Jeg synes man bør få løn for sit arbejde som udgangspunkt.

@Lars Malmgren

Det er jo kun 1-2 måneder, så hvis man kunne tænke sig et break, skabe nye kontakter, få en fed oplevelse, så er det jo en fint alternativ til at sidde i en bilkø på vej ind til det trygge kontor i KBH ;-)

Haha ja hvis man har råd til 1-2 måneders ulønnet arbejde/ferie på Mauritius, for så at vende tilbage til det trygge kontor (og regningerne!) i Kbh ;)

Jeg tror dét der skal trække er dette:

OM OS

Bag den nye musiktjeneste står et af Danmarks mest succesfulde pladeselskaber – Tigerspring – som opererer både nationalt og internationalt. Siden selskabets spæde start i 2006 har Tigerspring arbejdet med artister som Panamah, Choir Of Young Believers, Fallulah, I Got You On Tape, m.fl. Herudover har Tigerspring medvirket til flere #1 albums i USA der har solgt millioner af plader og samarbejdet med folk som P. Diddy. Tigerspring har over de sidste år vundet en række priser som eksempelvis ”P3 Guld”, ”Danish Music Awards”, ”Steppeulven” m.v.

 • 0
 • 0
Jakub Nielsen

Desværre er øen gennemgående kedlig, hvis du ikke er i et resorts swimmingpool eller på tilhørende strandplads og drikker drinks. Der er masser af privat strand og går du en halv kilometer væk fra disse, så er det fattigt. Det svarer lidt til Cancun i Mexico. Så det mest attraktive ved stedet vil være hvis man kan tage over Sydafrika på vejen hjem. Det mest attraktive i selve jobbet (kald det hvad du vil) er, at hvis man er sammen med 4 kanon dygtige folk og skaber noget fedt.

 • 0
 • 0
Lars Malmgren

Jeg synes man bør få løn for sit arbejde som udgangspunkt.

Som udgangspunkt er jeg enig. Men to måneders "ferie" på Mauritius med alt betalt er vel også en slags betaling.

Som jeg læser det, ER det betalingen. Det er vel bare et forsøg på at gøre tingene på en ny og sjov måde. Men det kræver jo som sagt, at man tør at bryde vanen ;-)

@Morten, det er jo langt fra alle, der sådan lige bliver optaget på et Google stipendiat, og det er jo ikke alle uddannelser der, i denne her relevante sammenhæng, automatisk munder ud i en højt betalt praktikperiode.

Jeg ved faktisk ikke hvad 2 mnd på øen med alt betalt løber op i ?!?

 • 0
 • 0
Deleted User

Desværre er øen gennemgående kedlig, hvis du ikke er i et resorts swimmingpool eller på tilhørende strandplads og drikker drinks.

Der er jeg så helt uenig. Mauritius har meget andet at byde på, hvis eller bare man letter bagdelen og kommer lidt ud. Problemet er nok snarere, at de eksklusive resorts tilbyder alt, hvorfor folk ikke selv begiver sig væk.

Havde jeg haft kvalifikationerne havde jeg søgt jobbet på stedet.

 • 0
 • 0
Henning Wibrand

Først tak for debatten - det er meget interessant og relevant at se jeres pros & cons. Når vi har lagt opgaven på Mauritius er det netop for at skabe den fede camp-stemning (som nogen af os husker fra de glade dot-com dage før 9-11 og finanskrise!). Dernæst ville vi lave en camp der kunne bruges af alle - hvad enten man er i studerende, i fast job eller freelancer. Det er absolut ikke billigt at sætte en camp op på Mauritius og altså ikke en spareøvelse. Desuden er der behov for folk efter pilotprojektet og efter al sandsynlighed både en version 1, 2 o 3 i fremtiden. Så chancen er for folk med eventyr i blodet og vil have noget sjovt og interessant på C.V'et.

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere