Prognose: Windows Phone vil vokse mest over fire år

Illustration: Android Logo
En ny prognose fra IDC forudser, at Microsoft vil opleve den største fremgang på markedet for smartphones over de næste fire år. Knap halvanden milliard smartphones bliver langet over disken i 2015.

Windows Phone får endelig vind i sejlene og vil nyde større vækst over de næste fire år end både iOS og Android.

Det skriver The Register.

IDC er ude med en ny prognose for smartphone-markedet fra i år og frem til 2019, og den forudser, at Windows Phone frem til 2019 vil opleve en vækst på 13,6 procent, mens Android og iOS kun vil opnå henholdsvis fem og tre procent.

Hvis tallene holder stik, vil udviklingen bringe Windows Phone op på en markedsandel på 5,4 procent i 2019, samtidig med at styresystemet vil runde et skarpt hjørne og være at finde på mere end 100 millioner solgte enheder på et år.

Til den tid vil Android dog stadig sidde på 79 procent af smartphone-markedet, mens konkurrenten Apple vil have 14,2 procent.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Jimmy Frydkær

som du selv fremhæver, kun en prognose. Den negative tendens på andre Microsoft-produkter kan, med lidt god vilje, siges ikke at være så meget produkternes, som ejerens skyld. At overtage et konkurstruet selskab, Nokia, lime krykken med sekundlim og håbe, at konstruktionen holder, og tilmed vokser, er som at skyde gråspurve med krydsermissiler.

 • 3
 • 0
Martin Bøgelund

Jeg har ifm diverse debatter googlet smartphone markedsandele, både historiske og fremskrivninger.

Og mit indtryk er helt klart: IDC er jammerlige når det kommer til at fremskrive WP/WM markedsandele.

Andre har også bemærket hvor notorisk dårlige IDC (og andre analysehuse) er til at forudsige Windows-mobilers markedsandele:
"The Windows Phone Predictions that IDC, Gartner and Pyramid Research Probably Hope You’ve Forgotten"

Men prøv selv at google lidt - lad være med at søge hos IDC - de har for længst "forlagt" deres gamle forudsigelser.

Lidt guf fra internettets ubarmhjertige hukommelse:

2011
"... assuming that Nokia’s transition to Windows Phone goes smoothly, the OS is expected to defend a number 2 rank and more than 20% share in 2015."
- 2015, det er jo nu, må man sige. 20%? Så skal der til at ske noget drastisk... Men Nokia-aftalen gik jo heller ikke så godt, kan man sige...

2012:
"IDC’s report forecasts that Windows Phone market share will grow from its current total market share of 5.2 percent to a whopping 19.2 percent in 2016."
- 2016, det er næste år. Og WP er faldet til omkring 3,5%

2013:
"IDC predict that Windows Phone won’t reach a double-digit share of the global smartphone market until 2017, when it will account for 10.2% of all smartphones shipped."
- Næsten en halvering ift IDC's forudsigelse året før. IDC er ved at lære lektien.

Man får næsten fornemmelsen af at IDC prøver at tale Windows-mobiler op på en højere markedsandel, fremfor nøgternt at se på Windows-mobilers meritter, og deres egne kummerlige forudsigelser.

 • 7
 • 0
Martin Kofoed

Man får næsten fornemmelsen af at IDC prøver at tale Windows-mobiler op på en højere markedsandel, fremfor nøgternt at se på Windows-mobilers meritter, og deres egne kummerlige forudsigelser.

Mon ikke det skyldes den såre menneskelige årsag, at dem som skriver disse analyser, rent faktisk blander lidt subjektivitet ind i deres analyser? Det er faktisk ret svært at være 100% objektiv det meste af tiden. Så en del af de mange fejlskud skyldes nok simpelt gætværk og wishful thinking.

Man kan så håbe, at CEO-, CTO- og diverse andre C*O-lag i virksomhederne tager ved lære af de mange huller i væggen ved siden af dartskiven, men det er nok en tand for optimistisk.

 • 2
 • 0
Henning Hansen

Det er i det hele taget også tåbeligt at gå op i vækst-procenter, når man sammenligner produkter, som har en meget lille markedsandel med andre, som har stor markedsandel.
Det er naturligvis procent af "marked share", der er interessant - at det så stadig er usikkert, er en anden sag.

Artiklen om salget af cromebooks er ikke meget bedre...

 • 3
 • 0
Rune Jensen

Så længe IDC, medierne m.fl. kan tiltrække en masse clicks fra folk, der skal ind og skælde ud over prognoserne, så bliver de ved med at lave prognoser.

Som med Chromebook prognosen ogsaå med denne prognose, så er det interessante vel hvordan de er kommet frem til resultatet.

Ikke at jeg har studeret det nærmere, men jeg synes altid metode og argumenterne bag, lyder som mere interessant at kigge på end resultatet.

I hvert fald i første omgang (...måske inden man danner en mening om det).

 • 0
 • 0
Michael Thomsen

2013:
"IDC predict that Windows Phone won’t reach a double-digit share of the global smartphone market until 2017, when it will account for 10.2% of all smartphones shipped."
- Næsten en halvering ift IDC's forudsigelse året før. IDC er ved at lære lektien.


Og nu, i 2015, har de igen halveret forecasten for to år senere (2019). Hvordan nogen i denne verden kan få det til at være positivt har jeg svært ved at se.

Men formentlig er den seneste IDC analyse også alt for høj. Sandsynligheden for at WP er død inden 2019 er markant.

 • 2
 • 0
Thomas Andersen

Om det er den ene eller den anden procent er vel under ordnet, da det må være umuligt at vide hvad der sker om 4 år.
Det interessante i mine øjne er at Windows Phone går frem, og de andre tilbage. Det må da siges at være en meget interessant påstand.

 • 0
 • 3
Log ind eller Opret konto for at kommentere