Professor: Sådan skal du bruge kravspecifikationen både til udskiftning og vedligehold

Illustration: ITU
Kravspecifikationen er vigtig, uanset om du skal modernisere et system eller udskifte det med et nyt, siger ITU-professor Søren Lauesen. Han fortæller, hvad man skal gøre, inden man beslutter sig.

Du skal kende kravene til systemet, uanset om du moderniserer et ældre system eller udvikler et helt nyt system.

Trods selvfølgeligheden i dette udsagn er det alligevel nødvendigt for Søren Lauesen, professor ved IT-Universitetet (ITU) at fremhæve kravspecifikationer som udgangspunktet, når et it-system skal op til revision.

»Først skal man skrive en kravspecifikation. Dels baseret på, hvad det gamle system kan, hvad det bruges til - og så de nye ting, du gerne vil have, det skal kunne,« siger Søren Lauesen, der har speciale i it-projekter.

Afbalanceret og problemorienteret

Men hvad skal sådan en kravspecifikation så indeholde?

Som det også har været diskuteret på Version2, skal man ifølge Søren Lauesen beskrive ønskerne til det nye system, så det ikke blot er en reproduktion af det gamle.

Samtidig skal specifikationen være afbalanceret i forhold til detaljerigdommen - hverken kravspecifikationen til et nyt motorregister på 16.000 sider eller Rigspolitiets specifikation til Polsag med uuddybet, fortroligt indhold tjener her som gode eksempler.

Søren Lauesen peger på, at en del af svaret er at udarbejde en problemorienteret kravspecifikation.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere
IT Company Rank
maximize minimize