Professor kritiserer Region Syddanmarks direktør i sag om stort CPR-læk

Illustration: joystd77/BigStock
Der lyder nu kritik fra juraprofessor Jørgen Albæk, der mener, at regionsdirektør i Syddanmark Jane Kraglund ikke har overholdt sin orienteringspligt. Regionsdirektøren afviser det.

Juraprofessor på Aarhus Universitet Jørgen Albæk kritiserer regionsdirektør i Syddanmark Jane Kraglund for ikke at have informeret regionsrådsformand Stephanie Lose (V) i sagen om læk af en halv million CPR-numre.

Det skriver Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet kunne mandag berette om, hvordan ansatte og partnere i Region Syddanmark har haft adgang til CPR-numrene på patienter, der har besøgt Sygehus Lillebælt i årene 2013-2018.

Det drejer sig om cirka 500.000 CPR-numre.

Læs også: Region Syddanmark hemmeligholdt læk af 500.000 CPR-numre: »Umuligt eller vanskeligt at underrette borgere«

Professor: Brud på orienteringspligt

Jørgen Albæk mener, at ansvaret ligger hos Jane Kraglund, hvis ikke hun har informeret Stephanie Lose.

Han udtaler, at regionsdirektøren har brudt sin orienteringspligt, hvis ikke hun har videregivet informationer om sagen til regionsformanden.

Læs også: Uhindret adgang til 500.000 cpr-numre og sundhedsdata i Region Syddanmark

Jane Kraglund afviser, at hun har brudt sin orienteringspligt. Hun orienterede om adgangen til CPR-numrene den 2. november 2018, hvilket er mere end 150 dage efter, at hun selv var blevet orienteret.

Hun videregav ikke informationen, da sagen blev vurderet som havende 'lav risiko'.

I regionens egen meddelelse til Datatilsynet lyder det, at de 'sandsynlige konsekvenser' kan være identitetstyveri, ulovlige formål og skade på omdømme.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Knud Larsen

information ændre da ikke noget. Det er det alle myndigheder hele tiden benytter sig af. - "Det er ikke mit ansvar" - "Jeg har gjort opmærksom på at vi ikke kan klare opgaven" - "Jeg troede de andre tog sig af det" - - Kritik fra intern revision - fra Rigsrevisionen - fra Ombudsmanden - fra Skats kontor for retssikkerhed - er alle kontorer uden magtbeføjelser og uden konsekvens. - Der sker intet. - Det samme kan siges om de mange ultradyre komissioner senest 308 + 30 mio kr for udbyttekommisionen.

Ministre er rekrutteret fra Folketinget og derfor immune. De beskæftigere sig ikke emd enkeltsager, selv om der indlysende åbenlyst er tale om systemiske fejl belyst ved et konkret eksempel. Lovenen laves uden eksempler. Men borgerne, der klager skal bruge eksempler for så at blive afvist. http://skat-uret.dk/ret/2019-skats-fup-og-svindel-2-ontranet.aspx

--om udbyttesagen:

  • 2
  • 4
Log ind eller Opret konto for at kommentere