Selvom du ikke interagerer med din Android-telefon, så sender den lokationsdata til Google mere end 14 gange i timen i gennemsnit, hvis den har Chrome kørende i baggrunden.
Sådan lyder en af konklusionerne i en ny rapport fra handelsorganisationen Digital Content Next, der er udført af den amerikanske it-professor Douglas Schmidt fra Vanderbilt University.
Rapporten undersøger Googles indsamling af data via sine mange produkter og platforme, og en af metoderne har blandt andet været at kortlægge, hvilke data Google indsamler fra en almindelig Android-telefon med en ny Google-konto og et nyt sim-kort i løbet af en almindelig dag.
»Google samlede data om for eksempel placering, ruter, køb og musikpræferencer,« skriver Douglas Schmidt i rapporten.
»Overraskende nok indsamlede eller udledte Google mere end to tredjedele af informationerne med passive metoder. Til syvende og sidst kunne Google identificere brugerens interesser med bemærkelsesværdig nøjagtighed.«
Google: Professor er utroværdig
Google afviser rapporten uden at gå i detaljer og anfægter blandt andet professor Douglas Schmidts troværdighed på området.
Han har angiveligt vidnet for Oracle i virksomhedens verserende patentsag mod Google om netop Android-systemet, og derfor mener Google kort sagt ikke, at han er til at stole på.
»Rapporten er bestilt af en lobbyist-gruppe fra Washington og udført af en person, der vidner for Oracle i sagen mod Google. Så det er ingen overraskelse, at den indeholder meget vildledende oplysninger,« siger en talsperson fra Google til CNN.
Google er netop blevet trukket i retten i USA, efter at det er kommet frem, at virksomheden overvåger Android-brugere, selvom de slår deling af placeringsdata fra.
Ifølge Google er det til brugerens fordel, da placeringsdata giver mere relevante søgeresultater.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.