Professionelle gamere køber i stigende grad ulovlig digital doping

13. november 2019 kl. 09:532
Professionelle gamere køber i stigende grad ulovlig digital doping
Illustration: Ylivdesign | Bigstock.
Der er begyndt at være store penge i at spille computerspil på professionelt plan. Det åbner for, at det kan svare sig at købe og sælge ulovlige digitale 'fordele' under spillene.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det bliver mere og mere almindeligt, at professionelle computerspillere køber sig til digitale hacks på diverse fora, der giver dem en fordel i de spil, de spiller. Det skriver sikkerhedsfirmaet Trend Micro i en ny rapport.

Rapporten gennemgår en række svindelmetoder, som spillere kan bruge til at opnå en unfair fordal over deres modstandere. Herunder gamle tricks som såkaldte wallhacks og aimbots, der lader spilleren sigte automatisk og se gennem væggene i skydespil.

»Der er mange penge at vinde i professionelle turneringer, og det er ulovligt at snyde. Derfor ser vi, at nogle gamere gerne vil betale gode penge for 'cheats,' som er så godt programmeret, at de ikke bliver afsløret af spilproducenternes antisvindel-software,« siger Jesper Mikkelsen, der er sikkerhedskonsulent hos Trend Micro, i en pressemeddelelse.

»Vi vil også se angreb, hvor hackere forsøger at få spil-serverne til at gå ned midt i en turnering og kræve løsepenge for at starte dem op igen,« siger Jesper Mikkelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Trend Micro forudser, at svindel inden for gaming vil tage betydeligt til frem mod 2021.

Det er kendt, at mange af svindelnumrene beror på relativt simple programmer, men disse kan relativt nemt opdages af spil-firmaerne. Virksomhederne gør deres ypperste for at afsløre svindlerne og beskytte sporten mod snyd, akkurat som det er tilfældet for al traditionel sport og dopingkontrol.

Mange af snydemetoderne har været en realitet i spilverdenen i mange år, men den stigende præmiepulje i gaming-verdenen ændrer alvorligheden af brugen. I 2018 var der mere end én milliard kroner at hente i spil-præmier på verdensplan, skriver Trend Micro.

Billige værktøjer

Professionalt gamingudstyr er ikke billigt. Computerne alene koster titusindvis af kroner og dertil kommer anden nødvendig hardware. Derfor er det et greb i lommen for en gamer at betale 30 kroner, som de billigste hacks koster.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dyrere hacks er typisk sværere at opdage og koster op mod 30.000, men selv det er muligt for en professionel gamer, hvis chancerne øges markant.

Andre hackere sælger snyd på abonnementsbasis, hvor man for 750 kroner om måneden løbende opdateres med snyd, tips og tricks.

Afsløres jævnligt i snyd

Det er da heller ikke mange dage siden den 17-årige Fortnite-gamer FaZe Jarvis fik livstidskarantæne fra hans levebrøds-spil, fordi han på ganske analog vis blev afsløret i at spille med aimbot på en video på youtube.

I 2018 fik en anden stor spiller, 'Forsaken', karantæne fra Counter Strike - også for at bruge aimbot. I begge tilfælde fordi spillerne fik lov at bruge deres eget udstyr, da de spillede.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
14. november 2019 kl. 19:59

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til <a href="mailto:tip@version2.dk">tip@version2.dk</a&gt;

1
14. november 2019 kl. 19:50

Det er da heller ikke mange dage siden den 17-årige Fortnite-gamer FaZe Jarvis fik livstidskarantæne fra <strong>hans</strong> levebrøds-spil, fordi han...

Hvis “levebrøds-spil” var det? Det var jo tydeligvis ikke FaZes, for så skulle der have stået “fra sit levebrøds-spil”?