Prøv over 1.500 shareware-programmer til Windows 3.x i browseren

Illustration:
Internet Archive giver nu mulighed for at genopdage en mængde shareware, der ville have fyldt en ordentlig stak disketter tilbage i Windows 3.x-dagene.

Shareware var 1990'ernes svar på smartphone-apps. Programmerne var talrige, mange var efterligninger, og kvaliteten var mildt sagt svingende. Nu giver Internet Archive mulighed for at genopdage sharewarens guldalder. Det skriver Ars Technica.

Projektet bygger videre på Internet Archives implementering af en DOS-BOX-emulator i Javascript, som kan køre i browseren. Den er nu udbygget med muligheden for at køre Windows 3.1 og dermed også de programmer, der kunne køre på Windows 3.1.

Internet Archive har indsamlet mere end 1.500 stykker software til Windows 3.x, og et udvalg af programmerne er pakket i køreklare emuleringer, som kan køres i browseren.

Det gælder flere spil, men der er også blevet plads til eksempelvis Microsofts demo af Windows 95, som Microsoft blandt andet distribuerede på disketter sammen med computerblade for at reklamere for det nye styresystem.

Graver man dybere ned i samlingen finder man programmer af mere tvivlsom kvalitet som eksempelvis et program med et system, der nærmest garanterer dig gevinst i lotto.

Det er en pointe i sig selv, at samlingen skal være så komplet som mulig uden at skele til kvaliteten af den software, der gemmes i arkivet. Internet Archive har således også en virtuel udstilling af malware fra DOS-alderen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017