Prøv Firefox OS på din pc

En test-version af Mozillas kommende mobile operativsystem er nu tilgængeligt for almindelige computere.

Nu kan udviklere få en forsmag på Mozillas kommende mobile operativsystem. For nu er det muligt at installere og afprøve en tidlig udgave af systemet på en ganske almindelig x86-platform, der bliver brugt i de fleste computere. Det skriver Arstechnica.

Firefox OS, også kendt under kodenavnet Boot 2 Gecko, er et open source operativsystem, der er designet til at afvikle webapplikationer på smartphones og tablets.

Læs også: Mozillas mobil-OS skifter navn til Firefox OS

Under overfladen af Firefox OS kører Mozillas Gecko-motor til at rendere HTML. Systemet er bygget op omkring en Linux-kerne, og brugergrænsefladen har Mozilla døbt Gaia Shell.

Firefox OS har altså den fordel at udviklere kan skrue og dreje på eksisterende webapplikationer og så kan det blive til en mobil-app.

Læs også: Nyt web-styresystem til smartphones skal give billigere mobiler

Systemet er stadig under udvikling, men nu kan man altså som udvikler få et forspring ved at installere Firefox OS på sin computer og udvikle applikationer inden de første enheder rammer markedet.

Du kan finde guiden til, hvordan du kommer i gang med Firefox OS her.

For en god ordens skyld skal det lige siges, at systemet stadig kan nå at ændre sig meget, inden det er færdigt. For flere informationer bør du kigge forbi Mozillas blog.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere