Problemramt KMD-system har udbetalt 110 millioner forkert til danske virksomheder


Flere tusinde danske virksomheder har fået udbetalt op imod 110 millioner kroner i refusion for sygedagpenge til deres medarbejdere.
Men virksomhederne har ikke været tilmeldt den forsikringsordning, der giver ret til pengene, og derfor skal staten nu i gang med at kradse de mange millioner kroner ind igen.
Det skyldes en it-fejl i Kommunernes Sygedagpengesystem KSD, som betyder, at der fra november 2019 til marts i år ikke er blevet kontrolleret korrekt, om virksomhederne har haft en gyldig forsikringsordning, når de har søgt om refusion af sygedagpenge.
- emailE-mail
- linkKopier link

Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Man skulle næsten tro, at de der leverede programmer til det offentlige konkurrerede om, hvem der kan lave de største/dyreste fejl. Et andet meget mindre system er Kommune-Kiri. Jeg har prøvet systemet 2 gange. 1. gang fik jeg forkert besked. 2. gang fik jeg ingen svar på spørgsmålet: Hvad er en OCSP-server. (Jeg læste på Lyngby-Taarbæks hjemmeside at OCSP-serveren var nede). Min konklusion: Kommune-Kiri er spild af borgernes tid.
Det er sjovt (!) at det igen er kommunerne der hænger på gen-inddrivelsen af pengene . Så det er åbenbart skatteyderne der skal betale for en fejl i et system , som tydeligvis ikke er testet ordentligt. Regningen burde sendes til KOMBIT.
KOMBIT er svjv. 100% offentligt ejet - så altså ikke et privat firma og regningen vil derfor ende hos medlemskommunerne uanset. KOMBIT er erstatningen for KMD - da KMD blev privatiseret.
Hvis man finder en fejl i produktion pga. to ombyttede værdier, så må der være andre udfald, som heller ikke virker. F.eks. at nogen ikke får udbetalinger selvom de er berettiget.
Er det mon den klassiske "positiv test" og "negativ test" der ikke er foretaget inden det blev sendt til produktion, eller har man haft så travlt, at det er sendt det op uden test?