Problemer med nyt Netcompany-system koster våbenhandlerne 180 millioner kroner i tabt salg

20. juni 2022 kl. 08:553
Haglgevær.
Illustration: Pressefoto/Danmarks Jægerforbund.
Salget i våbenbranchen er faldet med 27 procent efter problemerne med det nye it-system hos politiet, der har medført forlængede sagsbehandlingstider på våbentilladelser.
Artiklen er ældre end 30 dage

Problemerne med det nye it-system hos Politiets Administrative Center (PAC), der behandler våbentilladelser, koster den danske våbenbranche 180 millioner kroner i tabt salg, hvilket svarer til et fald på 27 procent. Faldet dækker over det samlede salg – det vil sige, at det også dækker over andre produkter end våben.

Det skriver Børsen på baggrund af blandt andet en medlemsundersøgelse i Våbenhandlerforeningen under Dansk Erhverv.

»I våbenbranchen bestiller vi typisk et halvt til et helt år i forvejen. Varerne ligger på lager nu, og vi har ikke opkrævet betaling, fordi kunderne har ikke kunnet afhente deres våben. Vi har bundet fuld kapital, men sælger kun 20 procent af de rifler, vi normalt sælger,« siger formand i Dansk Våbenhandlerforening Kristian Petersen til Børsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Problemerne med it-systemet skyldes, at det blev sat i værk til trods for, at der var fejl og mangler ved systemet, hvilket har betydet forlængede sagsbehandlingstider. Der er ansat 35 nye sagsbehandlere til at nedbringe sagsbehandlingstiden.

Læs også: Tysk konkurrencemyndighed undersøger Apples omdiskuterede privacy-politik

Ultimo maj var der 43.911 ubehandlede sager. Projektet forventes afsluttet inden udgangen af 2022, fremgår det af en meddelelse fra Rigspolitiet til Børsen. Senest er Ombundsmanden gået ind i sagen.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
20. juni 2022 kl. 13:17

Billede er ikke retvisende. Problemet vedrører nye riflede våben (jagtrifler) og ikke haglbøsser som vist på billedet.

1
20. juni 2022 kl. 11:37

Det er den samme historie om og om igen - færdselsstyrelsen kan heller ikke behandle folks generhvervelser af kørekort. Jeg fatter simpelthen ikke hvordan systemet kan være vigtigere end mennesket i alle disse sager - hvis ikke systemet er klar, så må det vente...

Generhvervelser af kørekort, hvorfor skal der overhovedet sagsbehandling til, hvorfor kan man ikke automatisk bare få det fornyet på den dato der står i ens dom?

Det virker så dumt og spild af penge, tid og resourcer.

/Anders

2
20. juni 2022 kl. 12:30

Generhvervelse kræver jo en køreprøve, det er jo en sanktion i både tid og vigtigt nok også en genvurdering af ens køreevner. Men selvfølgelig skal systemet der understøtter det ikke unødigt forlænge sanktionen i tid ud over det der er sat i dommen.