Problemer med coronaprover.dk: Flere kan ikke bestille test-tider

12. januar 2021 kl. 15:526
Problemer med coronaprover.dk: Flere kan ikke bestille test-tider
Illustration: Lasse Gorm Jensen.
Flere personer har i løbet af de seneste par dage haft problemer med at tilgå coronaprover.dk og bestille test. Region Nordjylland står for siden, men ved endnu ikke, hvad problemet skyldes.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I løbet af de seneste par dage har flere oplevet problemer med at komme ind på siden coronaprover.dk for at bestille tid til en covid-19-test.

Det fortæller flere kilder, Version2 har været i kontakt med. Det er primært, når folk forsøger at tilgå siden via computer, der er problemer, eller når de bruger wifi på mobilen.

Én kilde, der arbejder ved et teststed, beretter også, at der i søndags var flere personer, som dukkede op uden en tidsbestilling efter at have “taget chancen” og kørt afsted, da de ikke kunne tilgå hjemmesiden.

Ifølge Region Nordjylland, som står for driften af hjemmesiden, er der kommet adskillige henvendelser om problemet gennem supporten hos Sundhed.dk. Men man ved endnu ikke, hvad problemet skyldes:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Lige nu ser det ud til at fejlen forekommer sporadisk,« skriver Lone Kaalund Thiel, kontorchef ved IT i Region Nordjylland i en mail.

»I går blev fejlen videreformidlet til Region Nordjylland og dermed også til vores leverandør. Vores leverandør arbejder i øjeblikket på at lokalisere, hvad der aktuelt er problemet,« skriver hun og uddyber, at leverandøren på systemet er Synlab.

 • Før 21.03: Ingen adgang
 • Efter 21.03: Adgang
 • 21.30: Ingen adgang
 • 22.02: Adgang
 • 22.17: Ingen adgang
 • 23.50: Adgang
 • 00.12: Ingen adgang

Der er ‘huller’ med tidspunkter, hvor man kan få adgang til coronaprover.dk. Søndag aften registrerede Version2 adgangen ved disse tidspunkter i faktaboksen til højre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hos Version2 ser det ud som på billedet forneden, når man forsøger at tilgå siden fra Møn.

Skærmbillede, der viser, hvordan det ser ud, når Version2 forsøger at tilgå coronaprover.dk fra Møn.

Men når man bruger en vpn, der er tilknyttet en ip-adresse i København, så kan man godt komme ind på siden.

For få bliver testet

I øjeblikket er der for få, som bliver testet. Det blev nævnt på Regeringens seneste corona-pressemøde, og det er fagpersoner enige i.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Kasper Iversen, professor på Københavns Universitet og overlæge på Herlev og Gentofte Hospital, fortalte d. 3. januar til Ritzau:

»Det er lidt bekymrende, at det er meget få, der bliver testet, i forhold til, hvad det var op til jul. Det gør, at der er en risiko for, at der kan være noget ukendt smitte rundt omkring.«

Lone Kaalund Thiel kan endnu ikke sige noget om, hvornår problemet med coronaprover.dk forventes at være løst, da leverandøren stadig arbejder på sagen .

6 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
9
28. april 2021 kl. 09:34

Coronaprover.dk: Jeg kan ikke vælge 'prøvested' på min Android telefon. Når jeg trykker på det valgte 'sted' sker der intet. Absolut intet. Sådan har det været i hvert fald 14 dage. Både på WiFi og med mobildata. Fungerer fint på iPad. /Bo Søgaard

8
8. februar 2021 kl. 16:09

Jeg har installeret surikata, og regel 2029708 siger at domæner med ordet corona i kun må ligge i få udvalgte domæner, åbenbart for at forhindre "fake news":

 • ".jhu.edu"
 • ".ncsc.gov.ie"
 • ".nhs.wales"
 • ".govt.nz"
 • ".nhp.gov.in"
 • ".oracle.com" <- a-hva??!? Hvad kender de specielt til corona?
 • ".cdc.gov"

https://suricata.lcpdn.net/rules/rule.php?sid=2029708

Desværre ser det ikke ud til at opnSense / surikata lader "user defined" allow på ip-adresse override reglen, så jeg må slå den helt fra.

For at undgå fremtidige uforståelige blokeringer, lader jeg nu node-red modtage alerts fra surikata syslog og sende dem videre til Google Mini-højttaleren, så hun højlydt siger: "ET INFO Suspicious TLS SNI Request for Possible COVID-19 Domain M2 [Classification: Potentially Bad Traffic] [Priority: 2] {TCP} x.x.x.x:49834 -> 52.48.206.32:443"

Bare trist at man ikke får domænenavnet at vide; ip'en ligger i amazon-skyen, så der er millionvis af muligheder.

5
17. januar 2021 kl. 03:55

Coronaprover.dk virker fint her med hjemmeside og NemID-applet, hvor man kan bestille tid viruspodning. På samme måde giver wget coronaprover.dk en udskrift, der meget ligner Leif Nelands udskrift fra udlandet.

Blot til orientering.

3
13. januar 2021 kl. 13:31

...at høre lidt mere om baggrunden. Som ovenstående kunne tyde på, kan der være tale om routnings-issues.

Hvis problemet er kapacitet, kunne det være interessant at vide om:

 1. der (udover Cloudflare) bruges en loadbalancer - i så fald burde man hurtigt kunne tilføje ekstra noder til webserverfarmen
 2. er det backend, der halter, om der bruges enkeltserverlicenser eller clusterlicenser - i sidstnævte tilfælde vil man ligeledes hurtigt kunne tilføje ekstra noder.

Der er nok nogle herinde, som er klogere end mig på området. Hvis man ikke bruger loadbalancere eller clustre må man sige, at der er sparet på forkerte steder

2
13. januar 2021 kl. 11:01

Der er lavet 4 opdateringer til DNS for coronaprover.dk, hvis man skal tro systemet i serial i SOA recorden. Hvis ikke zonen er ens på de to servere, kan DNSSEC valideringen fejle. Det har Yoel Caspersen tidligere dokumenteret.

1
13. januar 2021 kl. 08:35

Jeg kan faktisk heller ikke bestille test, om jeg ville - for som den eneste offentlige hjememside (hvad jeg ved af) har man valgt ikke at understøtte NemID på hardware som er det eneste jeg har.

Så må jeg jo bare nøjes med en lyn test hvor man bare møder op.