Privacy-organisation hiver datapagt mellem EU og USA i retten

Datapagten mellem EU og USA - Privacy Shield - skal testes ved EU’s næsthøjeste domstol.

EU's og USA's dataaftale Privacy Shield, der gør det muligt at sende persondata over Atlanten lovligt, har effektivt været i stand i fire måneder. Nu vil en irsk privacy-organisation have EU-domstol til at afgøre, om aftalen lever op til loven.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: Google og Dropbox tilslutter sig Privacy Shield efter vellykket selvcertificering

Privacy Shield afløste i sommer datapagten Safe Harbour, der sidste år blev erklæret utilstrækkelig af EU-domstolen. Nu vil organisationen Digital Rights Ireland have testet, om den nye pagt i domstolens øjne løser forgængerens problemer.

Sagen skal tages op på EU's næsthøjeste domstol, og detaljerne er sparsomme. Det fremgår dog, at den irske privacy organisation går efter at få annulleret aftalen.

Læs også: EU's databeskyttelsesmyndigheder: Vi giver amerikanerne ét år til at bevise deres værd som databeskytter

Det vil formentlig tage over et år før domstolen kommer med en afgørelse i sagen. Og selv da kan konklusionen blive, at Digital Rights Ireland ikke har hjemmel til at rejse sagen.

Europa Kommissionen ønsker ikke at kommentere på igangværende sager ved domstolen:

Læs også: EU’s datatilsyn rynker pande: Privacy Shield udelukker ikke masseovervågning

»Som vi har sagt fra begyndelsen, er kommissionen overbevist om, at Privacy Shield vil leve op til kravene fremsat af EU-domstolen, som har været basis for forhandlingerne,« oplyser en talsperson.

EU-domstolen erklærede i oktober Safe Harbour-aftalen ugyldig - blandt andet med henvisning til, at europæerne ikke kunne vide sig sikker mod omfattende masseovervågning, når data blev opbevaret i USA.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Anne-Marie Krogsbøll

Hvor er det godt, at der er nogen, der har gå på-modet og principfastheden til at tage disse kampe for os alle sammen! Uden den slags organisationer ville vi være ilde stedt.

Bent Jensen

Når man så bare flytter et komma, og kalder det noget andet, hver gang det bliver erklæret ulovligt. På tide det helt blev lukket for også det koldevand, og man så forsøgsvis kunne åbne for en service eller 2

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017