Privacy-organisation hiver datapagt mellem EU og USA i retten

Datapagten mellem EU og USA - Privacy Shield - skal testes ved EU’s næsthøjeste domstol.

EU's og USA's dataaftale Privacy Shield, der gør det muligt at sende persondata over Atlanten lovligt, har effektivt været i stand i fire måneder. Nu vil en irsk privacy-organisation have EU-domstol til at afgøre, om aftalen lever op til loven.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Læs også: Google og Dropbox tilslutter sig Privacy Shield efter vellykket selvcertificering

Privacy Shield afløste i sommer datapagten Safe Harbour, der sidste år blev erklæret utilstrækkelig af EU-domstolen. Nu vil organisationen Digital Rights Ireland have testet, om den nye pagt i domstolens øjne løser forgængerens problemer.

Sagen skal tages op på EU's næsthøjeste domstol, og detaljerne er sparsomme. Det fremgår dog, at den irske privacy organisation går efter at få annulleret aftalen.

Læs også: EU's databeskyttelsesmyndigheder: Vi giver amerikanerne ét år til at bevise deres værd som databeskytter

Det vil formentlig tage over et år før domstolen kommer med en afgørelse i sagen. Og selv da kan konklusionen blive, at Digital Rights Ireland ikke har hjemmel til at rejse sagen.

Europa Kommissionen ønsker ikke at kommentere på igangværende sager ved domstolen:

Læs også: EU’s datatilsyn rynker pande: Privacy Shield udelukker ikke masseovervågning

»Som vi har sagt fra begyndelsen, er kommissionen overbevist om, at Privacy Shield vil leve op til kravene fremsat af EU-domstolen, som har været basis for forhandlingerne,« oplyser en talsperson.

EU-domstolen erklærede i oktober Safe Harbour-aftalen ugyldig - blandt andet med henvisning til, at europæerne ikke kunne vide sig sikker mod omfattende masseovervågning, når data blev opbevaret i USA.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Anne-Marie Krogsbøll

Hvor er det godt, at der er nogen, der har gå på-modet og principfastheden til at tage disse kampe for os alle sammen! Uden den slags organisationer ville vi være ilde stedt.

Bent Jensen

Når man så bare flytter et komma, og kalder det noget andet, hver gang det bliver erklæret ulovligt. På tide det helt blev lukket for også det koldevand, og man så forsøgsvis kunne åbne for en service eller 2

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 10:29

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017

Affecto has the solution and the tools you need

According to GDPR, you are required to be in control of all of your personally identifiable and sensitive data. There are only a few software tools on the market to support this requirement today.
13. sep 2017