Privacy-bekymringer og coronavirus: Britiske pubs og frisører skal opbevare persondata

Illustration: alphaspirit/Bigstock
Et krav om, at mindre servicevirksomheder skal have styr på, hvem kunderne er, bekymrer flere organisationer, der beskæftiger sig med privatlivsbeskyttelse.

Som led i den genåbning, der disse dage er i gang i Storbritannien, er restauranter, barer og frisører blevet bedt om at indsamle informationer om kunderne. Det skriver The Guardian.

På den måde kan man nemlig holde styr på, hvem der har været til stede, hvis et udbrud senere skulle vise sig i området, og man kan hjælpe NHS i opgaven med at teste og spore.

Læs også: Storbritannien sadler om og vælger Google/Apple-løsning til corona-app

Det bekymrer imidlertid en række interessegrupper, der beskæftiger sig med privacy. Der er nemlig ikke givet nogen vejledning om, hvordan de små virksomheder skal opbevare den sensitive data.

Fra Big Brother Watch, lyder det, at det er en meget indgribende måde at dække over en forfejlet kontaktsporingsstrategi.

Proprivacy lægger vægt på, at forkert håndtering af disse private data i sidste ende kan resultere i både 'stalking' og 'andre uønskede kriminelle aktiviteter'.

De mener desuden, at det er uretfærdige krav at stille restauranter og andre mindre servicevirksomheder, at man skal være klar til at håndtere og opbevare data på ganske kort tid.

Fra ICO, Information Commissioner’s Office, lyder det, at man er i gang med at undersøge eventuelle implikationer, der kan opstå i forbindelse med dataindsamlingen.

Og det er ikke alle virksomheder, der vil have svært ved at imødekomme kravet om informationsindsamling. Mange barer bruger nemlig bookingsystemer, der tilbyder sikker dataopbevaring.

New Zealand har lignende krav

Allerede tilbage i marts indførte New Zealand lignende krav. Her skulle barer uden et online-bookingsystem selv indsamle data om kunderne. Dataene skulle så slettes efter otte uger.

Her har oplevede man flere episoder, hvor data ikke blev håndteret hensigtsmæssigt.

Læs også: Her er koden bag britisk corona-app: Sådan løser NHS iPhone-problematikken

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere