Priskrig på SSD flashdiske på vej

Chip-giganten Intel udfordrer nu Samsung og meddeler, at de allerede i år vil lancere flashdiske (SSD-diske) på 160 gigabyte.

Konkurrencen på flashdiskmarkedet ? de såkaldte SSD-diske er skudt i gang. Intel vi nu også have deres bid af kagen for moderne datalagring.

SSD står for Solid State Drives, og er flash-baserede hukommelsesenheder, der erstatter de traditionelle harddiske. De har ingen roterende dele og er dermed både er lettere, hurtigere og bruger markant mindre strøm.

I øjeblikket kan man få SSD-diske på 64 gigabyte for mellem lidt over 3000 kroner til lige under 5000 kroner for 64 gigabyte til en MacBook Air. Altså en meget dyrere teknologi per gigabyte end konventionelle harddiske.

128 GB under 1.000 kroner
Samsung har meddelt, at de senere i år vil komme med en SSD-disk på 128 gigabyte til en pris et stykke over 1000 kroner. Samsung oplyser, at læsetiden vil blive 100 megabyte i sekundet.

Intels seneste bud er fra lige før jul sidste år, og den rummer kun 16 gigabyte og har en læsetid på 40 megabyte i sekundet.

Men ved hjælp af såkaldte MLC-chips forventer Intel, at de allerede i år kan sende SSD-diske på markedet med kapaciteter fra 80 gigabyte til 160 gigabyte. Det fremgår af en artikel i Cnet, hvor marketingschef i Intels NAND-gruppe Troy Winslow citeres for, at Intels kommende SSD-diske endda vil blive endnu hurtigere end Samsungs.

Få men store spillere

Men det er ikke kun kapaciteten, der vil øges, prisen vil også falde.

Generelt er der store prisfald på hardware, og hos Intel lægger de heller ikke skjul på, at prisfaldene også vil ramme SSD-markedet. Troy Winslow oplyser, at han forventer et prisfald på SSD-diske i 2009 på 50 procent og yderligere 50 procent i 2010.

Med Intels indtog på flashmarkedet er de tre hidtidige store spillere på det gryende marked for alvor under pres. Ud over Samsung er det Sandisk og Toshiba.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere