Prisfald på iPhone skaber voldsom debat

San Francisco er tyk med rygter, der nærmer sig konspirationsteorier om, hvorfor Apple har sat prisen på iPhone ned.

Årsagen er den pludselige annoncering tidligere på ugen af en prisnedsættelse på 200 dollar - eller cirka 1.000 kroner - på Apples 8 GB iPhone.

Diskussionen går livligt mellem kunderne, der venter på, at Apple slår dørene op. Flere mener, at der nærmest er tale om en konspiration mellem Apple og medierne.

Det drejer sig selvfølgelig om prisnedsættelsen, der skabte røre og fik Apple til at love, at kunderne, der havde betalt den høje pris, ville få 100 dollar tilbage.

»Man skulle tro, at Steve Jobs på forhånd havde taget medierne i ed, således at han kunne vende en nøje beregnet fiasko til Apples fordel. Det hele virker som om, det er nøje koreograferet, som det plejer at være tilfældet«, siger Peter Franck til Version2.

I Danmark går bølgerne knapt så højt og teleanalytiker John Strand ser da også noget mere nøgternt på situationen.

»Der er ingen tvivl om at Apple har problemer med at få den volumen på deres produkt som de havde forventet. Når Steve Jobs påstår, at en reduktion af produktprogrammet og et prisfald på 200 dollar skyldes, at de vil være mere konkurrence-dygtige, og at volumen gør, at de kan lave dette prisfald, så er det uden tvivl en søforklaring for at dække over det faktum, at de ikke har den volumen, som de havde forventet«, siger John Strand.

John Strand mener også, at prisfaldet samtidig rammer de mest loyale Apple fan. Altså dem der stod i kø for at købe en iPhone. Det betyder, at Apple laver et direkte angreb på det, som er et af fundamenterne for den succes og efterspørgsel, der er efter nye Apple produkter.

»Meget enkelt så kan man sige, at når andre telefonproducenter gør det som Apple lige har gjort, så bliver det aldrig nævnt i medierne, men når Apple gør det, så betyder den høje loyalitet blandt Apple-fan, at de meget hurtigt bliver synlige i medierne,« siger John Strand.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jens Lund

"Apple Sells One Millionth iPhone

Yesterday, just 74 days after its introduction on June 29, Apple sold the one millionth iPhone. “One million iPhones in 74 days—it took almost two years to achieve this milestone with iPod,” said Steve Jobs, Apple’s CEO. “We can’t wait to get this revolutionary product into the hands of even more customers this holiday season.” [Sep 10, 2007]"

http://www.apple.com/hotnews/

http://mediamac.comon.dk/index.php/news/show/id=17842

 • 0
 • 0
#2 John Strand

Hej Jens Lund

Det Apple siger at de har solgt 1 million telefoner og det tal er ikke det samme som at der er købt 1 million telefoner af slutbrugere.

Det er det antal telefoner Apple har modtaget ordre på og MÅSKE shippet fra fabrikker - det er langt fra det antal som kunder har købt i AT&T butikker i USA.

Da der idag kun er en opperatør der sælger Iphones og da de IKKE har meddelt at de har fået 1 million Iphone kunder er der en stor sandsynlighed for at tallet dækker over det antal der er shippet fra fabrik og det kan betyde at nogle af disse telefoner ligger på et skib fra Asien til USA alternativt at Apple har fået en eller flere Europæiske kontrakter på plads.

Mine kontakter i USA siger at salget ikke går så godt og det er kontakter hos AT&T

Men lad os nu se om der kommer information om en eller flere opperatør kontrakter en af de nærmeste dage eller om AT&T siger at de har solgt 1 million telefoner.

Hvis det gik så fantastisk så reducerede Apple ikke produkt programmet og reducerede priserne så voldsomt som man har gjort.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#3 Jens Lund

Hvem skulle de have modtaget ordreren fra, hvis ikke det er AT&T?

Og hvorfor skulle AT&T bestille 1 mio hvis salget ikke går godt?

Hvad siger dine europæiske kontakter? Er det dem, der får del i de 1 mio telefoner?

 • 0
 • 0
#4 John Strand

Kære Jens Lund

Hvis du havde læste min kommentar så ville du se at jeg rent faktisk har svaret på dine spørgsmål omvendt jeg skal nok skære det ud i pap.

Det kunne være at Apple havde fået order fra andre i operatører i Europa som ikke var offentliggjort endnu og rent faktsik svire der en del rygter om at T-Mobile i løbet af kort tid kommer med IPhonen.

Jeg kender AT&T så godt at jeg ved at hvis de havde solgt 1 million Iphones ville de løbe rundt i pressen og fortælle det - der er ikke kommet noget fra dem siden deres halvårstal kom og det var kort tid efter lanceringen.

Lad os nu se hvad der sker i de næste måneder jeg er ved at blive helt skræmt over alle de Apple fans som går totalt amok hver gang man forholder sig bare lidt kritisk til Apple - det minder meget om religiøs fanatisme af den værste slagt.

Hilsen

John Strand

 • 0
 • 0
#5 Jens Lund

Jamen kære John Stran dog

Bare du ikke ser spøgelser alle steder.

Jeg går skam ikke amok, men tillader mig at spørge mere ind til det du siger.

Med mit sidste spørgsmål lægger jeg op til, at du fortæller hvad dine europæiske kontakter fortæller dig. Går ud fra at du har lige så godt placeret kontakter i Europa, som i USA. Men det er ikke tilfældet?

Jeg er ikke interesseret i rygter. Dem kan jeg spørge min nabo om. Det er der ingen grund til at spilde en teleanalytikers tid med.

Du insinuerer nogle ting og så vil jeg bare høre, om der er hold i rygterne?

Vh Jens

 • 0
 • 0
#10 Per Hansen

Mit gæt: Fordi profilen ikke er ægte, indlægget er falsk, og den pågældende virksomhed forsøger at lave reklame og søgemaskinesnylteri for sin website... :o) Jeg har anmeldt det nu.

 • 7
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere