Prisen for personoplysninger på dark web: 6-50 kroner

Illustration: BigStock
Det koster ikke meget at købe folks private personoplysninger online, viser en rapport fra et amerikansk sikkerhedsfirma.

It-kriminelle handler løs med folks oplysninger på the dark web. Det gælder alt lige fra personnumre til kreditkortoplysninger.

Det amerikanske sikkerhedsfirma Flashpoint har lavet en undersøgelse, hvor det har fundet ud af, hvad det koster at købe disse oplysninger, skriver DR.

Læs også: Ekspert: Lukning af markedspladser på det mørke net gør ingen forskel

Det er nok ikke overraskende, at det er dyrere at købe pakker med flere informationer om samme person. Især kreditkortoplysninger er med til at hive prisen op.

Hvis du vil købe personnummer, navn, fødselsdag og kreditkortoplysninger, koster det mellem 20 og 80 dollars (~120-500 kr.), men prisen uden kreditkort falder helt ned til mellem 1 og 8 dollars (6-50 kr.).

»Tallene passer meget godt med, hvad jeg oplever, når jeg holder øje med en række aktive fora på Tor,« siger Keld Norman, der er it-sikkerhedsspecialist hos virksomheden Dubex, til DR.

Lettere at sælge end at bruge

Priserne kan virke mærkeligt lave, men det skyldes, at der trods alt er en risiko forbundet med brugen af kreditkortet - hvorimod der ikke er meget risiko for sælgeren.

Hvis man vælger at bruge kortet til at bestille produkter, er det meget let for efterforskere simpelthen at følge varens levering.

Øvrige priser fra undersøgelsen er:

  • E-mail med kodeord: 4-15 kr.

  • Spotify-konto: 17 kr.

  • Netflix-konto: 6-19 kr.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere