Aalborg Kommune har genvalgt Fujitsu som leverandør af ESDH-systemet eDoc, der bruges til at håndtere borgernes sager og dokumenter. Ordren er 18 millioner kroner værd for Fujitsu over en femårig periode.
Det sker efter et EU-udbud, hvor også it-leverandøren CSC bød ind med ESDH-løsningen GoPro.
Begge tilbud var dog for dyre for Aalborg Kommune i første omgang, og derfor valgte kommunen i august at sadle om til udbudsformen 'udbud efter forhandling'.
»De tilbud, der er indkommet i forbindelse med udbuddet, er uantagelige, idet de tilbudte priser væsentligt overstiger Aalborg Kommunes budget. Aalborg Kommune har i konsekvens heraf besluttet at overgå til udbud med forhandling,« skrev kommunen i en bekendtgørelse i august 2011.
Det har sænket prisen, men kommunen har undervejs også måttet give køb på enkelte krav til systemet.
»Vi havde modtaget tilbud fra begge to, men valgte så at gå i udbud efter forhandling. Vi spillede ud med nogle ting, som vi mente kunne være med til at sænke prisen,« siger Grethe Fallesen, projektleder ved it- og personalekontoret i Aalborg Kommune, til Version2.
Hvor meget fik I forhandlet prisen ned?
»Det kan jeg ikke sige noget om,« siger Grethe Fallesen.
Øger antal brugere med 1.000 ansatte
3.500 medarbejdere i Aalborg Kommune benytter i forvejen ESDH-systemet eDoc 3.0 fra Fujitsu.
Med den nye aftale, der strækker sig over fem år, bliver systemet udskiftet med eDoc 4.0, som er baseret på Microsoft Sharepoint. eDoc 4.0 kan bruges bredere i kommunens organisation, og derfor regner Grethe Fallesen med, at antallet af brugere vil øges til cirka 4.500.
Blandt andre, offentlige brugere af eDoc 4.0 finder man Aarhus Kommune, Region Nordjylland og Halsnæs Kommune. Aalborg Kommune forventer at have gennemført skiftet i løbet af 2013.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.