KMD-kunder vilde med farveprint: Stiger 25 procent på et år

E-boks og Digital Post har på ingen måde lagt KMD's printcenter øde. Tværtimod knokler især farveprinterne som aldrig før.

100.000 farveprint i timen. Det er hvad en af KMD’s printere kan klare, og efterspørgslen er stigende.

KMD laver print for både offentlige og private virksomheder. Banker, forsikringsselskaber, optikere og kommuner er iblandt kunderne, der skal have printet alt fra regninger til reklameskrivelser.

Og kunderne bliver bestemt ikke mindre krævende. Faktisk anslår salgschef Anne-Marie Bindzus at antallet af farveprint er steget 25 procent det seneste år.

»Markedet bliver mere og mere kræsent. Vores printcenter er virkelig state of the art i Norden,« siger Anne-Marie Bindzus.

Hvis ordren ikke er så stor, bliver den printet på almindelige papirark. Men er ordren større, bliver den trykt på papir fra en stor rulle, der efter trykket bliver skåret i passende stykker. Papiret bliver kørt igennem en sindrig række trin i en printer, der er en del større end hvad den gennemsnitlige dansker har stående på sit kontor.

Skal der trykkes på begge sider af papiret, skal papiret vendes om. Og det er ikke bare sådan lige, når man har at gøre med en rulle papir, der er så høj som en tiårigt barn.

»Jeg vil tro, det tager 10-20 minutter at tråde maskinen med papir,« siger Anne-Marie Bindzus til Version2.

Store ordrer

På KMD’s printcenter printer man omkring 300 millioner print om året, som man putter i cirka 100 millioner kuverter.

Nogle er af ordrerne er små, andre meget store. På en tilfældig farveprintmaskine var den mindste ordre omkring 700 print, og den største var 108.000.

Printcenteret står blandt andet også for at printe valgkort i Danmark. Og når beskeden om et kommende valg bliver offentliggjort, skal det pludselig gå stærkt.

»Så arbejder vi i døgndrift med tre skiftehold,« siger Anne-Marie Bindzus til Version2.

Læs også: Tre hæsblæsende uger: Sådan fungerer it-motorrummet for et folketingsvalg

Der er 3,7 millioner valgberettigede i Danmark, og de skal allesammen have et valgkort. De skal også gerne have det hurtigt.

Bagerst i printcenteret står de mere specialiserede maskiner, der ikke bliver brugt så tit. Blandt andet en check-kuverteringsmaskine, der kører nogle gange om ugen.

»Der er stadig nogen, der synes det er vigtigt med checks,« siger Anne-Marie Bindzus.

KMD's printcenter står ikke kun for at lave fysiske print. Centeret håndterer også digitale print og sender ud til e-post.

Først i printhallen står en maskine, der kan indstilles til først at tjekke, om folk har sagt ja til at modtage e-post. Har de det, får de posten der, og hvis ikke, sætter maskinen en printer på arbejde.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Claus Jacobsen

jo da - det er da en god nyhed for KMD at de har fået flere offentlige og private kunder til at skippe deres egen print for at få det ud via rigtig industriprint, altså samle ressourcer så belastningen bliver mindre generelt set. - men det er lidt underligt at komme med en kommentar på en næsten måned gammel nyhed!

  • 0
  • 0
Jimmy Christiansen

jo da - det er da en god nyhed for KMD at de har fået flere offentlige og private kunder til at skippe deres egen print for at få det ud via rigtig industriprint, altså samle ressourcer så belastningen bliver mindre generelt set. - men det er lidt underligt at komme med en kommentar på en næsten måned gammel nyhed!

Der står ikke noget i nyheden at de print KMD får erstatter egne print.
Men hvis det passer kan jeg godt følge dig i at det kan reducere belastningen lidt.

Men det er nu under alle omstændigheder en dårlig nyhed. Vi skulle være på vej mod det papirløse samfund, ikke det modsatte.

Hvorfor er det underligt at jeg kommenterer nu? Man skal nu engang lægge mærke til en nyhed før man kan kommentere på den.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere