Printer-blodbad: Aller skar 315 printere ned til 20

Mediehuset Aller har barberet antallet af printere fra 315 til 20. Det har reduceret strømforbruget med over 280.000 kilowatttimer - en næsten lige så stor besparelse som konsolideringen af mediehusets servere giver.

Som medievirksomhed med magasiner fra Billed Bladet til Vi Unge er det næppe overraskende, at Aller har brug for at udskrive en side eller to. Men da koncernen flyttede til det nye domicil på Havneholmen i København, benyttede it-afdelingen lejligheden til at rydde kraftigt op i antallet af printere.

Før flytningen havde Aller i alt 315 printere. I det nye domicil er der blot 20 nye multifunktionsprintere.

Det fremgår af en rapport om Allers grønne it-projekt, som konsulentfirmaet 2Ways IT har udarbejdet.

Reduktionen i antallet af printere har ikke kun ført til, at medarbejderne ikke længere har en personlig eller lokal printer og derfor skriver færre unødvendige sider ud. Det har også ført til en kraftig besparelse på strømforbruget.

I alt har udskiftningen ført til en reduktion i strømforbruget på 85,5 procent svarende til over 280.000 kilowatttimer om året.

Det skal ses i forhold til, at første etape af Allers serverkonsolidering har reduceret antallet af fysiske servere fra 158 til 71 med en årlig besparelse på godt 483.000 kilowatttimer. Dermed er besparelsen ved printerkonsolideringen i næsten samme størrelsesorden som den foreløbige konsolidering i serverrummet.

»Vi har lavet 100 af disse rapporter, og vi har ikke set noget lignende. Aller er selvfølgelig godt hjulpet af, at de flytter. Så er det unægtelig noget nemmere. Det er sværere at gøre det i en eksisterende bygning,« siger grøn it-rådgiver Carsten Dahl-Hansen fra 2Way IT til Version2.

Problemet i en eksisterende bygning er, at medarbejderne er vant til at have en printer til rådighed inden for rækkevidde på et bestemt sted. Det gør det sværere at få medarbejderne til at være positive over for en kraftig reduktion i antallet af printere, selvom centralisering af print både kan spare på den grønne konto og på printbudgettet.

»It-afdelingen kommer lidt i unåde med at skulle gå ud og fjerne printere fra folk. Men hvis man gør det med en vinkel, hvor man siger, at vi skal være grønne, så går det nemmere,« siger Carsten Dahl-Hansen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (9)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Jens Madsen

295 printere bruger 280.000kWh per år. Eller 949 kWh per printer. 2.6kWh per dag for en printer. Eller 108W uafbrudt, også om natten, for hver printer, 24 timer i træk. Hvad har disse printere lavet? Har de skrevet ud uafbrudt, 24 timer i døgnet? Det må også have kostet toner...

Jeg havde ikke troet, at billedbladet var trykket på printere.

  • 0
  • 0
Jens Madsen

Det er korrekt, at kopimaskiner og farveprintere, bruger ca. 100W når de bruges. Men, både af hensyn til levetid, og af hensyn til strømforbrug, går de i standby når de ikke bruges. Så med mindre de anvendes over alle døgnets 24 timer, så burde forbruget være langt lavere. Skriver de ud uafbrudt, lyder det som sandsynligt forbrug for en laserprinter. Maximum effekten kan være langt over 100W for en laser - men det er kun i kort tid under opvarmning.

Jeg tror at reduktionen af printere, ikke kun har medført lavere strømforbrug. Den har sandsynligvis også medført at printerne bruges mindre, da medarbejderne skal gå efter udskrifter. Og det er her, at den virkelige besparelse er.

Printerne må have været i brug jævnligt, og næsten uafbrudt før. Og sandsynligvis alle døgnets timer.

  • 0
  • 0
Jens Madsen

Det ser ud til, at der er en vis sammenhæng, mellem pris og strømforbrug.

En billig printer, bruger typisk lav strøm. Som eksempel, bruger CANON I-SENSYS LBP-5050 (http://www.dustin.dk/pd_5010184067.aspx) kun 5W i standby. Og maximal effekt, i det der udskrives en side, er 253W. Farveprinteren koster under en tusse.

Til sammenligning, bruger en Xerox Phaser 6360DX (http://www.dustin.dk/pd_5010105914.aspx) hele 95W i standby, og når der udskrives bruges 750W. Denne printer, er også over 20 gange så dyr i indkøbspris. Der er altså, en sammenhæng mellem indkøbspris, og strømforbrug. Billigste printere, bruger mindst.

Billigst, er S/W printere - deres standby forbrug, er derfor også lavere, og helt nede på 2W.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere