Print dig selv i 3D-Han Solo-stil med Kinect og en 3D-printer

Kombinationen af Microsofts Kinect og en 3D-printer gør det nemt at tage et 3D-billede af sig selv og lave det om til en model, der kan udskrives. Resultatet minder om Han Solo indefrosset i Carbonite.

Microsofts Kinect-sensor til Xbox 360 er efterhånden blevet mere kendt for alle de andre formål, den kan bruges til, end til at styre computerspil. Det seneste påhit kombinerer Kinect med en 3D-printer.

Gruppen bag InteractiveFabrication.com har brugt en Kinect-sensor til at tage simple 3D-billeder af personer og omdanne dem til en model, der kan udskrives på en 3D-printer.

Formålet var at demonstrere en enkel måde for en bruger at skabe en fysisk genstand ved at interagere med en computer.

3D-printere er imidlertid endnu begrænset af en væsentlig faktor. Selve processen med at skabe det fysiske resultat er tidskrævende, og derfor anvendte gruppen en lav opløsning på blot en tredjedel af, hvad der er muligt med Kinect-sensoren, da de demonstrerede teknikken på en konference i februar.

Det resulterede i små figurer udskrevet på puslespilsbrikker på blot tre gange tre centimeter.

Kinect-sensoren kan se i 3D ved hjælp af et stereoskopisk kamera, men det kan ikke se, hvad der ligger bag et objekt. Derfor har 3D-billederne en 'skygge', som giver de figurer, der bliver udskrevet, en vis lighed med Han Solo, da han i Star Wars-filmen 'Imperiet Slår Igen' bliver indefrosset i 'Carbonite'.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere